Op Kokkerellen met Suus komt regelmatig een recept van een belegd broodje online. Ik ben namelijk echt gek op rijkelijk belegde broodjes, vooral in het weekend. Als voorgerecht voor Kerst had ik vitello tonnato gemaakt, (kalfs) fricandeau met een tonijnsaus. Toen ik het recept van vitello tonnato had gemaakt, bedacht ik dat het ook goed op een afgebakken broodje zou kunnen. Ik probeerde het uit en het smaakte inderdaad super lekker. Maak ook eens dit broodje met vitello tonnato!
Recept ‘Broodje vitello tonnato’
Aantal: 1 persoon (tonijnsaus is voor 2-3 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 afgebakken broodje
- 40 gram fricandeau (4 plakjes)
- 1 blikje tonijn (in olijfolie) – uitlekgewicht ongeveer 100 gram
- 2 eetlepels yoghurt mayonaise
- Sap 1/4 citroen
- Peper
- 1/4 rode ui
- Handje rucola sla
- Kappertjes
- 5 gram pijnboompitten
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Hakmolentje
Bereidingswijze:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Maak de tonijnsaus door de uitgelekte tonijn uit blik in een hakmolentje te doen. Voeg de yoghurt mayonaise en citroensap toe. Meng tot een gladde saus en breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Snijd het afgebakken broodje open en besmeer met de tonijnsaus.
- Verdeel de rucola sla, fricandeau, rode ui, kappertjes en pijnboompitten erover.
- Breng het broodje vitello tonnato op smaak met wat peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijk belegd broodje fricandeau met truffelmayonaise en rucola sla. Kijk op Kokkerellen met Suus voor inspiratie van belegde broodjes!
Belegd broodje met een smaakvolle kip pesto salade. Gemaakt van kipfilet, pesto en mayonaise op een broodje met rucola. Heerlijk als lunch!
Dit belegde broodje is heel simpel om te maken. De combinatie van gerijpte geitenkaas, ijsbergsla en honing op een broodje is echt top!