Blog maand november 2020

Blog | maand november 2020

Blog maand november 2020

De maand november 2020 was een drukke maand op mijn werk. Dat merk je ook aan de hoeveelheid recepten die online kwamen op Kokkerellen met Suus. Deze maand heb ik 5 heerlijke recepten gemaakt. De 2 basisrecepten van cranberry compote en speculaaskruiden. Daarmee maakte ik de recepten Franse schapenkaas met cranberry compote en granola met speculaaskruiden. Voor de #swiepswoepswap maakte ik risotto met tomaten en burrata. Ook schreef ik een #hotspot over Black Smoke in Antwerpen. Lees snel verder voor een overzicht en links naar deze recepten en blog.

#hotspot | België – Antwerpen – Black Smoke

Bbq restaurant Black Smoke in Antwerpen is ontstaan na een 4500 mijl lange Amerikaanse roadtrip van Jord Althuizen en Kasper Stuart langs 40 bbq restaurants. De ‘low en slow’ gerechten worden op een geïmporteerde Amerikaanse smoker lange tijd gerookt. Black Smoke Antwerpen vind je op het terrein van stadsbrouwerij De Koninck.

De geuren, smaken en beleving die Jord en Kasper opdeden tijdens de roadtrip door Amerika hebben ze meegenomen naar België. De ontdekte Amerikaanse bbq tradities mixten ze met lokale culinaire invloeden voor een geweldige bbq ervaring.

Er staan zoveel lekkere bbq specialiteiten op de menukaart dat het heel lastig was om te kiezen. Daarom kozen we voor de black’s bbq bonanza 3.0, oftewel een ‘platter to share’. Gerookte kippenpoot, Jack’s Honey ribs met bacon, pinda’s en lente-ui, bierworst, pulled pork, brisket en pulled beef. Om je vingers bij af te likken zo lekker was het allemaal! Ik ga heel graag een keer terug naar Black Smoke Antwerpen! En ook naar Black Smoke Rotterdam in de Van Nellefabriek.

Recepten maand november 2020:

Klik op de titel of foto voor een link naar het recept.

Zelf cranberry compote maken
Zelf cranberry compote maken

Cranberry compote is een saus die je vooral rond Kerst ziet. Bij dit recept voeg je kaneel en sinaasappel toe. In slechts 15 minuten klaar.

Franse schapenkaas uit de oven met cranberry compote
Franse schapenkaas met cranberry compote

Deze Franse schapenkaas uit de oven met cranberry compote is een heerlijk borrelhapje! De Lou Larzac Pérail serveerde ik op een toastje.

Zelf speculaaskruiden maken
Zelf speculaaskruiden maken

Wist je al dat het heel makkelijk is om zelf speculaaskruiden te maken? Je hebt kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, witte peper, gember en kardemon nodig.

Granola met speculaaskruiden
Granola met speculaaskruiden

Maak jij binnenkort ook de granola met speculaaskruiden? Dan geniet je van een ontbijt die helemaal in deze Sinterklaas- en herfsttijd past!

Risotto met tomaten en burrata
Risotto met tomaten en burrata

Een risotto met tomaten en burrata. De tomaatjes deed ik met balsamicoazijn, zout en peper in de oven. Met barbera wijn een heerlijk gerecht!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.