Risotto met tomaten en burrata

Risotto met tomaten en burrata

Risotto met tomaten en burrata

Jjjaaa, deze maand mocht ik weer een recept maken voor de #swiepswoepswap, georganiseerd door Mandy and more. Deze keer van de website ‘Saskia en wijn‘. Saskia schrijft over haar passie voor wijn, wijnreizen, organiseert wijnproeverijen en maakt bijpassende recepten. Nou lust ik wel een wijntje met een heerlijk gerecht erbij, dus ben gelijk gaan kijken bij de recepten op haar website. Daar kwam ik het recept van de tomatenrisotto tegen, gaf daar mijn eigen draai aan en maakte deze risotto met tomaten en burrata. In plaats van het grillen van de tomaatjes, deed ik deze in de oven samen met balsamicoazijn, zout en peper. Ik gebruikte de balsamicoazijn van Mazzetti, welke ik had gekregen in de Kroon op het werk foodybox herfst. Saskia adviseerde de barbera rode wijn bij het gerecht en dat was zeker een goede combinatie!

Aantal: 2-3 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 250 gram romaatjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram risotto
  • 150 ml Barbera rode wijn
  • 750 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 250 gram passata
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 bol burrata
  • Peper
  • Olijfolie
Benodigdheden:
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Gietijzeren pan / pan met dikke bodem en deksel
  • Steelpan
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de romaatjes en laat ze aan het takje zitten. Doe de romaatjes in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Schenk er 2 eetlepels balsamicoazijn over. Zet de ovenschaal met romaatjes voor 30 minuten in de oven.
  2. Doe een scheut olijfolie in de pan en zet op middelhoog vuur.
  3. Snijd de rode ui en knoflook fijn en fruit deze in de pan.
  4. Voeg de risotto toe en bak even mee. Schenk de wijn erbij en laat inkoken.
  5. Zet ondertussen een steelpan met het water en bouillonblokje op hoog vuur en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt.
  6. Doe de passata bij de risotto en roer goed door.
  7. Schep met een soeplepel steeds wat bouillon toe en roer telkens goed door. Wanneer de bouillon volledig is opgenomen voeg je een nieuwe lepel met bouillon toe.
  8. De risotto is klaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een stevige beet heeft. Haal de pan van het vuur.
  9. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en roer goed door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten staan.
  10. Breng de risotto op smaak met peper. Schep de risotto op een bord en leg daarbij de tomaten en de burrata.
Avondeten | risotto met funghi porcini, prei en spekjes
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze risotto met funghi porcini, prei en spekjes is een ultiem herfstachtig comfortfood gerecht. Met dit recept is risotto maken echt niet moeilijk.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.