Zelf speculaaskruiden maken

Zelf speculaaskruiden maken

Zelf speculaaskruiden maken

Bij speculaaskruiden denk je natuurlijk aan de herfst en de Sinterklaas tijd. Het wordt ook wel koek- en speculaaskruiden genoemd. Wist je al dat het heel makkelijk en veel lekkerder is om zelf speculaaskruiden te maken? De basis is kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Ik voegde er nog witte peper, gember en kardemon aan toe. De gemalen specerijen kocht ik bij de plaatselijke toko, maar je kunt ze ook halen bij de supermarkt. Door de hoeveelheid kruiden aan te passen, kan je het naar eigen smaak maken. Hiermee kan je bijvoorbeeld kruidnoten maken. Het recept staat al 2 jaar op Kokkerellen met Suus. Later deze week komt een nieuw recept online met de speculaaskruiden.

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 8 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1/2 theelepel gemalen kardemon
Benodigdheden:
  • Schaaltje
  • Afsluitbaar potje
Bereidingswijze:
  1. Pak een schaaltje en doe daarin alle kruiden.
  2. Meng de kruiden goed met elkaar door ze met een lepeltje te roeren.
  3. Bewaar de zelfgemaakte speculaaskruiden in een goed afsluitbaar potje.
  4. De speculaaskruiden is in het potje een langere tijd houdbaar.
Zoete hapjes | pepernoten
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Hoe leuk en lekker is het om pepernoten te bakken met Sinterklaas!? Met dit recept smul jij in 45 minuten van je eigen pepernoten!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.