Franse schapenkaas uit de oven met cranberry compote

Franse schapenkaas met cranberry compote

Franse schapenkaas uit de oven met cranberry compote

Vorige week kwam het basisrecept voor cranberry compote online. Deze saus smaakt geweldig bij wildgerechten of kaas zoals camembert en brie. Kaaskraam stuurde mij een Lou Larzac Pérail op. Een heerlijke Franse schapenkaas die ook heel goed bij de cranberry compote past. Ik warmde de kaas even op in de oven, zodat de kaas ging smelten. Deze Franse schapenkaas met cranberry compote is een heerlijk borrelhapje!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
Benodigdheden:
  • Oven
  • Ovenschaaltje
  • Bakpapier
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed het ovenschaaltje met bakpapier.
  3. Haal de kaas uit de verpakking en leg het in het ovenschaaltje op het bakpapier.
  4. Zet het ovenschaaltje met de kaas op een rooster in de oven.
  5. Haal de kaas na 10 minuten uit de oven en til het bakpapier met de kaas uit het ovenschaaltje.
  6. Laat de kaas op het bakpapiertje liggen of haal het er voorzichtig van af.
  7. Doe er wat cranberry compote over en serveer deze in een schaaltje erbij.
  8. Leg bij de Franse schapenkaas met cranberry compote nog wat toastjes.
Hartige hapjes | camembert in filodeeg
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

In de oven gesmolten camembert in krokant filodeeg met in rode wijn gekarameliseerde ui. Gegarandeerd een succes bij de borrel!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.