#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke

#hotspot | België – Antwerpen – Black Smoke

#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke
  • Naam: Black Smoke
  • Land: België
  • Plaats: Antwerpen
  • Adres: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen
  • Website
#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke
Dagje Antwerpen

Alweer een jaar geleden was ik een dagje in Antwerpen. Bizar hoeveel er in een jaar kan veranderen. Hopelijk kunnen we snel weer reizen en uiteten. In Antwerpen kan je super leuk winkelen, cultuur snuiven en uitgebreid eten bijvoorbeeld bij Black Smoke.

#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke
Black Smoke Antwerpen

Bbq restaurant Black Smoke is ontstaan na een 4500 mijl lange Amerikaanse roadtrip van Jord Althuizen en Kasper Stuart langs 40 bbq restaurants. De ‘low en slow’ gerechten worden op een geïmporteerde Amerikaanse smoker lange tijd gerookt. Black Smoke Antwerpen vind je op het terrein van stadsbrouwerij De Koninck in een toren met een bar, bbq restaurant en een rooftop bar.

#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke

Met een smalle trap loop je naar de 3de verdieping waar het bbq restaurant te vinden is. Allereerst loop je door een betegelde gang met een neon verlicht varken, het doet aan een slagerij denken. Bij binnenkomst kom je langs een showkeuken, de XL chef’s table en een wand met rookhout. De rest van de tafels in het restaurant staan in de voormalige brouwkamers van de brouwerij. Het ziet er grof en ruig uit, aangevuld met industrieel interieur.

#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke
De menukaart

De geuren, smaken en beleving die Jord en Kasper opdeden tijdens de roadtrip door Amerika hebben ze meegenomen naar België. De ontdekte Amerikaanse bbq tradities mixten ze met lokale culinaire invloeden voor een geweldige bbq ervaring. Dat begon zelfs al bij het broodje met een bijzonder lekkere boter.

#hotspot België - Antwerpen - Black Smoke

Er staan zoveel lekkere bbq specialiteiten op de menukaart dat het heel lastig was om te kiezen. Daarom kozen we voor de black’s bbq bonanza 3.0, oftewel een ‘platter to share’. Gerookte kippenpoot, Jack’s Honey ribs met bacon, pinda’s en lente-ui, bierworst, pulled pork, brisket en pulled beef. Om je vingers bij af te likken zo lekker was het allemaal! Ik ga heel graag een keer terug naar Black Smoke Antwerpen! En ook naar Black Smoke Rotterdam in de Van Nellefabriek.

#hotspot Belgie Antwerpen Fiskeskur
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Geen zin in vlees, maar wel in vis? Ik ben zo enthousiast over Fiskeskur in Antwerpen! Fiskeskur betekent in het Deens vissershut. Super lekkere krabbenpoten, schelvis en gerookte forel gegeten!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.