In de foodybox Kerst 2019 van Kroon op het werk zaten veel producten waar ik al lekkere recepten mee heb gemaakt! Zoals de zwarte knoflook rozemarijn boter en 3 soorten sushi. Van Looye Kwekers zaten er honingtomaten in de foodybox. De honingtomaten hebben een friszoete smaak waar ik een heerlijke tomatensalsa van maakte. Deze tomatensalsa op toast past perfect bij de borrel! Geniet van het weekend!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 180 gram Looye honingtomaten
- 15 gram basilicum
- 1 kleine sjalot
- 1 knoflookteen
- Zout
- Toastjes
Benodigdheden:
- Hakmolentje
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Snijd de honingtomaten doormidden en knijp voorzichtig de meeste sap en pitjes eruit. Hierdoor wordt de tomatensalsa minder waterig en blijven de toastjes krokanter.
- Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
- Maak de sjalot en knoflookteen schoon. Snijd de sjalot nog een keer doormidden.
- Doe alles in een hakmolentje en hak alles fijn.
- Breng op smaak met zout.
- Doe de tomatensalsa in een schaaltje en serveer er toastjes bij.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Lekker hé de tomatensalsa op toast!? De honingtomaten kan je bij nog veel meer gerechten gebruiken, bijvoorbeeld Panzanella. Deze Italiaanse broodsalade is zelfs één van mijn lievelingssalades! Er worden allerlei soorten tomaten met elkaar gemengd, met croutons en Parmezaanse kaas. Een heerlijke salade!