Hartige hapjes | zwarte knoflook rozemarijn boter

Zwarte knoflook rozemarijn boter

In de foodybox Kerst 2019 van Kroon op het werk zaten onder andere Floky gepelde biologische teentjes zwarte knoflook. Ik ben echt gek op knoflook en gebruik het bij elk gerecht. Van zwarte knoflook had ik al wel eens eerder gehoord, maar nog nooit eerder geprobeerd. Het is uniek en zacht van smaak, met subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen. Het is ook smeuïg van structuur. Met de teentjes zwarte knoflook heb ik een kruidenboter gemaakt: zwarte knoflook rozemarijn boter. Heerlijk op stokbrood als borrelhapje met Kerst of oudejaarsavond!

Aantal: 250 gram

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
 • 250 gram ongezouten roomboter
 • 5 teentjes zwarte knoflook
 • 2 takjes rozemarijn
 • Peper
 • Zout
Benodigdheden:
 • Hakmolentje
Bereidingswijze:
 1. Doe de ongezouten roomboter in het hakmolentje.
 2. Rits de rozemarijn van de takjes en voeg samen met de zwarte knoflook toe aan de roomboter.
 3. Mix de roomboter, zwarte knoflook en rozemarijn tot een gladde kruidenboter.
 4. Breng de zwarte knoflook rozemarijn boter op smaak met zout en peper.
 5. Serveer in een schaaltje met bijvoorbeeld stokbrood.
Basic Italiaanse kruidenboter
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wil je een andere variant kruidenboter maken? Denk dan aan de Italiaanse kruidenboter op Kokkerellen met Suus! Deze Italiaanse kruidenboter dankt zijn rode kleur aan de zongedroogde tomaten en de gerookte paprikapoeder. Daarnaast heb ik Italiaanse kruiden toegevoegd. Een heerlijke kruidenboter!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.