Hartige hapjes | vuurpijlen van knakworst

Vuurpijlen van knakworst

Hartige hapjes Vuurpijlen van knakworst

Op oudejaarsavond vind ik het altijd leuk om allerlei hapjes op tafel te zetten. Op Kokkerellen met Suus vind je veel lekkere zoete en hartige hapjes. Voor kinderen zijn deze vuurpijlen van knakworst echt fantastisch! Super leuk en simpel om samen te maken. En om 0.00 uur naar buiten om met echte vuurpijlen knallend het nieuwe jaar in te gaan!

Aantal: 10

Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 1 blik met 10 Frankfurters
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • 3 dikke plakken komkommer
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Lange satéprikkers
  • Raviolisnijder / pizzasnijder
  • Schaaltje
  • Kwastje
Bereidingswijze:
  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Rijg de knakworsten recht op de satéprikkers. Zorg ervoor dat 1 cm van de bovenkant van de satéprikker uitsteekt.
  4. Snijd met de raviolisnijder stroken van 1 cm breed uit het bladerdeeg. Draai de bladerdeeg stroken om de knakworst heen. Ik gebruikte 2 bladerdeeg stroken per knakworst. Herhaal dit bij alle knakworsten.
  5. Klop het ei in het schaaltje los en smeer de bladerdeeg stroken in met het ei.
  6. Strooi het maanzaad en sesamzaad over de bladerdeeg stroken.
  7. Leg de vuurpijlen van knakworst op een met bakpapier belegde bakplaat.
  8. Bak de vuurpijlen in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  9. Snijd ondertussen de dikke plakken in 4 kwarten.
  10. Wanneer de vuurpijlen van knakworst zijn afgekoeld, prik je de komkommer kwarten op de bovenkant van de satéprikker.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Appelflappen met Licor 43 rozijnen

Recept voor appelflappen met Licor 43 rozijnen, heerlijk voor oud & nieuw. De rozijnen in deze appelflappen laat je weken in Licor 43.

Oliebollen met spekjes, kaas en ui

Het is leuk en lekker om zelf oliebollen te bakken! Meestal met rozijnen en/of krenten, maar nu een hartige variant: oliebollen met spekjes, kaas en ui.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.