Appelbeignets van bladerdeeg uit de oven

Appelbeignets van bladerdeeg uit de oven

Appelbeignets van bladerdeeg uit de oven

Over een aantal dagen is het alweer zo ver, oud & nieuw. We laten het jaar achter ons en starten met een nieuw jaar. Bij oudejaarsdag horen natuurlijk oliebollen, appelflappen en appelbeignets! Van de eerste 2 staan al recepten op Kokkerellen met Suus. Deze appelbeignets heb ik gemaakt van bladerdeeg en gebakken in de oven. Zowel de appel als de bladerdeeg van de appelbeignets heb ik bestrooit met kaneelsuiker. Niet moeilijk om te maken en heerlijk voor oudejaarsdag!

Aantal: 5 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 15-20 minuten in de oven

Ingrediënten:
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1-2 appels
  • 30 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Schilmesje
Bereidingswijze:
  1. Eventueel kan je de rozijnen ongeveer een uur van te voren wellen in wat water. Dep de rozijnen droog met keukenpapier.
  2. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 210 graden en beleg de bakplaat met bakpapier.
  3. Ontdooi de plakjes bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Schil de appels, snijd in 1 cm brede plakken en verwijder het klokhuis.
  5. Maak de kaneelsuiker door de suiker en kaneel goed met elkaar te mengen. Haal de plakken appel goed door de kaneelsuiker heen.
  6. Leg de plakken appel in het midden op een plakje bladerdeeg.
  7. Vul het midden van de appel met wat rozijnen en smeer rondom de appel in met wat water. Zo zorg je ervoor dat het bladerdeeg goed aan elkaar plakt.
  8. Dek de appel af met een plakje bladerdeeg. Druk met een vork rondom de appel op het bladerdeeg zodat deze aan elkaar plakken. Snijd met een mes (of pastawieltje voor een leuk kartelrandje) een ruime centimeter om de appel heen.
  9. Leg de appelbeignets op de bakplaat en smeer het bladerdeeg met een kwastje in met wat losgeklopt ei. Strooi wat overgebleven kaneelsuiker erover.
  10. Zet de bakplaat met appelbeignets in de oven. Bak de appelbeignets van bladerdeeg knapperig en bruin in 15 – 20 minuten.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Zoete hapjes | appelflappen met Licor 43 rozijnen

Recept voor appelflappen met Licor 43 rozijnen, heerlijk voor oud & nieuw. De rozijnen in deze appelflappen laat je weken in Licor 43.

Oliebollen met spekjes, kaas en ui

Het is leuk en lekker om zelf oliebollen te bakken! Meestal met rozijnen en/of krenten, maar nu een hartige variant: oliebollen met spekjes, kaas en ui.

Hartige hapjes | vuurpijlen van knakworst

Op oudejaarsavond vind ik het altijd leuk om allerlei hapjes op tafel te zetten. Voor kinderen zijn deze vuurpijlen van knakworst echt fantastisch!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.