Zoete hapjes | appelflappen met Licor 43 rozijnen

Appelflappen met Licor 43 rozijnen

Appelflappen met Licor 43 rozijnen

Vandaag is het eerste Kerstdag, maar er komt al een recept voor oud & nieuw online. Dan heb je de aankomende week wat lekkers om te bakken voor oudejaarsavond. De rozijnen in deze appelflappen laat je weken in Licor 43. Deze likeur met 43 natuurlijke ingrediënten wordt geproduceerd in Spanje. Licor 43 smaakt naar mediterraanse citrusvruchten en bloesem, een vleugje koriander, rijp fruit en vanille. Ideaal voor in nagerechten of natuurlijk deze appelflappen met Licor 43 rozijnen! Ik wens je alvast een goede jaarwisseling toe en een gezond, liefdevol en vooral smakelijk 2019!

Aantal: 16 appelflapjes of 8 grote appelflappen

Bereidingstijd: 30 minuten (waarvan 15 minuten oventijd)

Ingrediënten:
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram rozijnen
  • 50 ml Licor 43
  • 1 appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 ei
Benodigdheden:
  • 2 schalen
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje
Bereidingswijze:
  1. Laat de rozijnen een aantal uren weken in de Licor 43 in een schaal.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Haal de bevroren bladerdeegplakjes uit de diepvries en laat ontdooien.
  4. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en roer daar 1 theelepel kaneel doorheen.
  5. Roer de rozijnen door de appel en kaneel en bewaar de overgebleven Licor 43.
  6. Wanneer je de kleine appelflapjes maakt, snijd het plakje bladerdeeg diagonaal (schuin) door.
  7. Smeer met het kwastje het bladerdeeg in met de overgebleven Licor 43.
  8. Doe wat van de vulling op het bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randjes bij elkaar met een vork.
  9. Leg het appelflappen op een met bakpapier belegde bakplaat.
  10. Herhaal stap 6 tot en met 9 totdat alle bladerdeeg en/of appel- en rozijnenvulling op is.
  11. Spoel het kwastje uit en klop het ei in een bakje los.
  12. Smeer de appelflappen in met ei, zo worden ze mooi bruin in de oven.
  13. Roer de basterdsuiker en 1 theelepel kaneel door elkaar en strooi dit over de appelflappen.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Oliebollen met spekjes, kaas en ui

Het is leuk en lekker om zelf oliebollen te bakken! Meestal met rozijnen en/of krenten, maar nu een hartige variant: oliebollen met spekjes, kaas en ui.

Hartige hapjes | vuurpijlen van knakworst

Op oudejaarsavond vind ik het altijd leuk om allerlei hapjes op tafel te zetten. Voor kinderen zijn deze vuurpijlen van knakworst echt fantastisch!