Blog | Kerst recepten 2019

Blog | kerstrecepten 2019

Blog | kerstrecepten 2019

Wat ga jij eten met Kerst? Uitgebreid koken of maak je eenvoudige gerechten? De afgelopen week kwamen 5 heerlijke kerstrecepten online op Kokkerellen met Suus. Gerechten waar je een poosje voor in de keuken staat, zoals de beef wellington met rosbief, kerstboom vitello tonato en stoofpeertjes. Maar ook makkelijke gerechten zoals mosterdsoep en haricots verts. Hierbij een overzicht van de kerstrecepten 2019 met een link naar elk recept.

Mosterdsoep met prei en spek
Soep | mosterdsoep

Heerlijk om te serveren als voorgerecht. Ideaal om al eerder voor te bereiden, altijd handig met Kerst. Op moment suprême hoef je de soep alleen op te warmen, op te scheppen en te garneren met preiringetjes en spekjes.

Avondeten | beef wellington van rosbief
Avondeten | beef wellington met rosbief

Een fantastisch lekker hoofdgerecht voor het kerstdiner is een beef wellington! Rosbief met daaromheen een champignonpasta, ontbijtspek en bladerdeeg. Een aantal jaren geleden heb ik voor het eerst een beef wellington met rosbief gemaakt en dat was zo mega lekker! Maak ook deze beef wellington met rosbief voor Kerst om echt wat bijzonders op tafel te zetten!

Avondeten | haricots verts met spek
Avondeten | haricots verts met spek

Weet jij al wat je als bijgerecht gaat serveren bij het kerstdiner? Denk eens aan haricots verts met spek, een echte kerst klassieker! Makkelijk om te maken, ideaal om eerder voor te bereiden en heerlijk smaakvol. Ga jij deze heerlijke haricots verts met spek maken!?

Brood | kerstboom vitello tonato
Brood | kerstboom vitello tonato

Kijk deze kerstboom vitello tonato, super leuk geworden toch!? Het is even wat werk, maar dan zet je wel iets moois op tafel met Kerst. Van geroosterd brood maak je sterren welke je insmeert met vitello tonato en belegd met gebraden fricandeau en kappertjes. Door de broodsterren op te stapelen, ontstaat deze super leuke kerstboom vitello tonato! Succes gegarandeerd!

Zoete hapjes | stoofpeertjes in rode wijn
Zoete hapjes | stoofpeertjes in rode wijn

Een echte kerst klassieker bij het kerstdiner zijn stoofpeertjes! Stoofpeertjes doen mij terug denken aan mijn oma. Zij maakte ze graag als wij kwamen eten, omdat ze wist hoe lekker we stoofpeertjes vonden! Ik maakte deze stoofpeertjes in rode wijn met sterrenanijs en kaneel. Toevallig maak ik ze vandaag ook voor het kerstdiner, super lekker! Maak jij stoofpeertjes in rode wijn of met druivensap?

Als je een gerecht van dit overzicht ‘kerstrecepten 2019’ maakt, vind ik het altijd leuk om getagd te worden in een foto of stuur deze in een dm naar mij op! 🙂 Je kunt mij vinden op Instagram, Facebook en Pinterest!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.