Zoete hapjes | stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes in rode wijn

Een echte kerst klassieker bij het kerstdiner zijn stoofpeertjes! Net als de haricots verts met spek, die vorige week al online kwamen. Stoofpeertjes doen mij terug denken aan mijn oma. Zij maakte ze graag als wij kwamen eten, omdat ze wist hoe lekker we stoofpeertjes vonden! Ik maakte deze stoofpeertjes in rode wijn met sterrenanijs en kaneel. Toevallig maak ik ze vandaag ook voor het kerstdiner, super lekker! Maak jij stoofpeertjes in rode wijn of met druivensap?

Aantal: 9 stoofpeertjes

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur kooktijd

Ingrediënten:

  • 9 stoofpeertjes
  • 250 ml rode wijn (ik gebruikte cabernet sauvignon)
  • 600 ml water
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 sterrenanijs
  • 1 kaneelstok

Benodigdheden:

  • Dunschiller
  • Pan

Bereidingswijze:

  1. Schil de stoofpeertjes, spoel af onder de kraan en zet rechtop in de pan.
  2. Voeg alle verdere ingrediënten toe en breng aan de kook.
  3. Zet daarna het vuur laag en laat ongeveer 2 uur stoven. Let het laatste half uur op of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg er anders nog wat water aan toe.
  4. Doe de stoofpeertjes in een schaal en voeg het overgebleven vocht toe.
Salade | parelgort met blauwschimmelkaas en peer

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een ander lekker recept met peer is deze heerlijke salade met parelgort, gegrilde peer en blauwaderkaas. Op vakantie in Zuid-Italië heeft een nonna deze salade voor ons gemaakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.