Mosterdsoep met prei en spek

Mosterdsoep met prei en spek

Mosterdsoep met prei en spek

Deze mosterdsoep met prei en spek is het eerste kerstrecept dat voor Kerst 2019 op Kokkerellen met Suus online komt. Heerlijk om te serveren als voorgerecht. Ideaal om al eerder voor te bereiden, altijd handig met Kerst. Op moment suprême hoef je de mosterdsoep alleen op te warmen, op te scheppen en te garneren met preiringetjes en spekjes. Natuurlijk kan je ook op andere momenten deze super lekkere mosterdsoep maken! Het is een heerlijke soep voor in de herfst en winter. Wij hebben deze soep gegeten met een vers broodje erbij als avondmaaltijd.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 20 gram roomboter
  • 2 sjalotten
  • 3 knoflooktenen
  • 1 prei
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml water
  • 1 aardappel
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 50 ml kookroom
  • 100 gram spek
Benodigheden:
  • Pan
  • Koekenpan
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  1. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit deze in de roomboter in een pan aan.
  2. Was ondertussen de prei en snijd deze ook fijn. Bak de prei kort mee met de sjalotten en knoflook. Bewaar een paar ringen prei als garnering.
  3. Voeg de bloem toe, roer goed door en laat deze een aantal minuten garen.
  4. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  5. Was en schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook deze mee met de prei.
  6. Bak ondertussen de spekjes in de koekenpan.
  7. Voeg de dijonmosterd en 1 eetlepel grove mosterd aan de soep toe. Giet de kookroom erbij en pureer het tot een gladde soep.
  8. Roer nu de andere eetlepel grove mosterd door de soep.
  9. Schep de mosterdsoep in kommen en garneer met prei en spek.
Soep | uiensoep met Gruyère kaas
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een soep waar je het deze herfst / winter zeker warm van gaat krijgen, is deze heerlijke uiensoep met gruyère kaas en gekarameliseerde uien.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.