Brood | kerstboom vitello tonato

Kerstboom vitello tonato

Kijk deze kerstboom vitello tonato, super leuk geworden toch!? Het is even wat werk, maar dan zet je wel iets moois op tafel met Kerst. Van geroosterd brood maak je sterren welke je insmeert met vitello tonato (tonijn met mayonaise en citroensap) en belegd met gebraden fricandeau en kappertjes. Door de broodsterren op te stapelen, ontstaat deze super leuke kerstboom vitello tonato! Succes gegarandeerd!

Aantal: 2 kerstboom vitello tonato

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
  • 10 boterhammen
  • 6 plakken gebraden fricandeau (ongeveer 150 gram)
  • 1 blikje tonijn
  • 4 eetlepels yoghurt mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • Veldsla
  • Kappertjes
  • Dikke plak kaas
  • Peper
  • Zout
Benodigdheden:
  • Oven of broodrooster
  • 5 ster uitstekers: 4 cm, 5,6 cm, 7,5 cm, 8,7 cm, en 10,2 cm
  • Hakmolentje
  • 2 satéprikkers
Bereidingswijze:
  1. Rooster het brood in de oven of in een broodrooster. Steek er 4 sterren uit van elke maat: 5,6 cm, 7,5 cm, 8,7 cm en 10,2 cm.
  2. Maak de tonijnmayonaise door de tonijn, yoghurt mayonaise en citroensap met elkaar te vermengen in het hakmolentje. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Smeer een broodster rijkelijk in met de tonijnmayonaise en beleg de ingesmeerde broodster met kappertjes en veldsla. Steek een ster (zelfde formaat als het brood) uit een plak gebraden fricandeau en leg deze over de veldsla heen. Dek nu af met een onbelegde broodster.
  4. Maak zo alle broodsterren belegd met de vitello tonato.
  5. Prik in het midden van elke dubbele broodster een gaatje zodat de broodsterren makkelijk opgestapeld kunnen worden over de satéprikker heen.
  6. Steek, met de kleinste steruitsteker van 4 cm, 2 sterren uit de dikke plak kaas. Prik deze voorzichtig op de kerstboom vitello tonato.
  7. Serveer de kerstboom vitello tonato op wat veldsla.
Avondeten | haricots verts met spek
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Haricots verts met spek als bijgerecht van het kerstdiner. Makkelijk om te maken, ideaal om eerder voor te bereiden en heerlijk smaakvol.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.