Vorig weekend hebben we Sanneke en Charles van Italian Maniacs geholpen op de wintereditie van het Italië event bij kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Het was een super gezellig weekend waar we Toscaanse wijnen en delicatessen hebben verkocht. Een typisch Toscaans gerecht is paccheri pasta met ragu van cinghiale, oftewel wild zwijn. Samen met wat rucola en burrata een echt comfortfood gerecht voor deze herfst- en wintermaanden! De 100% Sangiovese Riserva DOC wijn van Antica Fattoria La Parrina past door de volle structuur en hartige afdronk perfect bij vleesgerechten.
Dit recept is ontstaan in samenwerking met Italian Maniacs. De gebruikte producten (paccheri pasta, Ragu di Cinghiale en Sangiovese Riserva DOC wijn van La Parrina) kan je via hun website bestellen of in de enoteca in Amersfoort kopen. Kom gezellig lunchen of borrelen op vrijdag of zaterdag, van harte welkom!
Paccheri pasta met wild zwijnragu
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten:
- 200 gram paccheri pasta
- 1 potje Ragu di Cinghiale
- 1 bol burrata
- 2 handjes rucola
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op hoog vuur. Voeg flink wat zout en de paccheri pasta toe als het water kookt. Giet de pasta na 8 minuten af als de paccheri al dente is. Vang een kopje kookvocht op.
- Verwarm de ragu di cinghiale op in een koekenpan. Voeg eventueel iets van het opgevangen kookvocht op om de saus iets te verdunnen.
- Roer de opgewarmde wild zwijn ragu door de paccheri pasta en verdeel over 2 borden.
- Leg op beide borden pasta een handje rucola met daarop een gehalveerde burrata bol.
- Breng op smaak met wat peper en schenk er wat olijfolie over.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een pasta met pit, dat is deze pittige pici pasta met gegrilde courgette! Geserveerd met krokant broodkruim en een rode wijn.
Ossobuco met verse tagliatelle is een klassiek Italiaans vleesgerecht uit Milaan gemaakt met kalfsschenkels. Een heerlijk smaakvol gerecht!
Pesto rosso is een rode pesto van zongedroogde tomaten en cashewnoten. Maak in 15 minuten het traditionele gerecht pasta pesto rosso.