Ossobuco met verse tagliatelle

Ossobuco met verse tagliatelle

Ossobuco met verse tagliatelle

In het weekend eet ik graag een comfortfood gerecht, zeker na een week gezonder eten. Op mijn ‘to cook’ lijstje stond al een lange tijd ossobuco. Dit is een klassiek Italiaans vleesgerecht uit Milaan gemaakt met kalfsschenkels. Het kost een aantal uren om te maken, maar meer dan de moeite waard. Wat heb ik genoten van dit smaakvolle gerecht. De verse pasta maakte het helemaal af. Dus heb je zin en tijd om uitgebreid te kokkerellen en wil je genieten van een heerlijke ossobuco met verse tagliatelle!? Maak dan dit gerecht!

Recept ‘Ossobuco met verse tagliatelle’:

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten ossobucco en 45 minuten verse tagliatelle + 3 uur pruttelen.

Ingrediënten ossobuco:
  • 1 kg kalfsschenkel met bot
  • Nootmuskaat
  • Bloem
  • 20 gram roomboter
  • 2 witte uien
  • 2 winterpenen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 750 ml runderbouillon
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie
Ingrediënten verse tagliatelle:
  • 400 gram type 00 bloem (pastabloem)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
Benodigdheden:
  • Stoofpan
  • Gasverdeler
  • Vershoudfolie
  • Pastamachine / deegroller
Bereidingswijze ossobuco:
  1. Kruid de kalfsschenkels met wat zout, peper en nootmuskaat en bestrooi daarna met wat bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  2. Smelt de boter in de stoofpan en giet er een scheutje olijfolie bij. Bak de kalfschenkels aan beide kanten op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de uien, winterpenen en bleekselderij in kleine stukjes. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd samen met de knoflook fijn.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat zo’n 2 eetlepels van het vet over. Bak hierin de groenten en de rozemarijn. Roer regelmatig door.
  5. Voeg na 10 minuten de tomatenpuree toe en laat in een aantal minuten ontzuren. Doe daarna de kalfsschenkels weer terug in de pan.
  6. Schenk de wijn erbij en laat inkoken. Roer met een lepel goed over de bodem van de pan om de aanbaksels los te maken.
  7. Giet nu ook de runderbouillon erbij, zet het vuur laag en doe de deksel schuin op de pan. Zet de pan eventueel op een gasverdeler. Laat de ossobuco zo’n 3 uur pruttelen en roer regelmatig door.
  8. De ossobuco is goed als het vlees mals is en (bijna) van het bot valt.
Bereidingswijze verse tagliatelle:
  1. Een uur van te voren voordat de ossobuco klaar is, begin je met het maken van de verse tagliatelle.
  2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Strooi er een snufje zout op. Breek de eieren boven het kuiltje en voeg ook de olijfolie toe.
  3. Klop met een vork door de eieren en roer steeds een beetje bloem mee. Wanneer het droger wordt, kan je verder kneden met je handen. Kneed het deeg totdat het glad is. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het te nat is of een heel klein beetje water toe als het deeg te droog is.
  4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg voor minstens 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit met een pastamachine (tot stand 2) en snijd tot tagliatelle. Heb je geen pastamachine, dan kan je het deeg ook dun uitrollen met een deegroller. Rol het deeg op en snijd met een mes tot tagliatelle (ongeveer 1 cm breed). Let op, bestrooi telkens goed met wat bloem om aan elkaar plakken tegen te gaan.
  6. Zet een pan met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook. De pasta kook je in 3 tot 4 minuten gaar.

Verdeel de verse tagliatelle over de borden en schep de ossobuco op de pasta. Strooi eventueel nog wat (platte) peterselie op de ossobuco met verse tagliatelle.

Pasta | spaghetti met kippenlevertjes
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze lekkere spaghetti met kippenlevertjes en kastanjechampignons eet ik graag! Een heerlijke pasta die makkelijk te maken is.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.