In de herfst- en wintermaanden eet je sneller comfortfood. Zoals deze heerlijke gehaktballetjes in een mosterd roomsaus. Zowel in de gehaktballetjes als in de roomsaus heb ik mosterd verwerkt. Serveer er groenten en aardappeltjes bij en je hebt een prima avondmaaltijd!
Recept ‘Gehaktballetjes in mosterd roomsaus’
Aantal: 14 / 15 gehaktballetjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Gehaktballetjes:
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels dijon mosterd
- 1 kleine witte ui
- 2 knoflooktenen
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Mosterd roomsaus:
- 150 ml kookroom
- 3 eetlepels mosterd
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Hapjespan
- Schaal
Bereidingswijze:
- Doe het gehakt in een schaal. Snijd de ui en knoflook fijn en doe erbij. Meng het ei, paneermeel en mosterd erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie in de hapjespan rondom bruin en gaar. Haal uit de pan om de mosterd roomsaus te maken.
- Schenk de kookroom in de hapjespan en voeg de mosterd toe. Roer goed door en doe de gehaktballetjes er weer bij.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Albondigas is misschien wel het bekendste tapas hapje, namelijk Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Licht pittig door de rode peper.
Ouderwets lekkere gehaktballen in een nieuw jasje met onder andere grove mosterd, ui en ketjap en natuurlijk jus.
Ultieme comfortfood gerecht voor het weekend: broodje gehaktbal met satésaus. Gemakkelijk in slechts 5 minuten te maken.