Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Borrelhapjes vind ik altijd leuk en lekker om te maken. Albondigas is misschien wel het bekendste tapas hapje, namelijk Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Licht pittig door de rode peper die ik zowel in de gehaktballetjes als in de tomatensaus heb gedaan. Wat vind jij een lekker borrelhapje om te maken?

Recept ‘Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus’

Aantal: 14 gehaktballetjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 1 ei
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 takjes verse tijm
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Hakmolentje
  • Schaal
  • Weegschaal
  • Vershoudfolie
  • Koekenpan
  • Hapjespan of koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Maak de ui en knoflook schoon en doe ik het hakmolentje. Snijd de rode peper open en haal er de zaadjes uit. Hou je van pittig, dan kan je ze er natuurlijk in laten zitten. Doe ook de rode peper in het hakmolentje en pureer goed fijn.
  2. De helft van de gepureerde ui, knoflook en rode peper doe je in een schaal en de andere helft doe je in de hapjespan.
  3. Doe het gehakt, de droge kruiden, ei en paneermeel erbij in de schaal. Voeg nog wat zout en peper toe naar eigen wens.
  4. Leg een stukje vershoudfolie op de weegschaal. Meng het gehakt met ingrediënten goed met elkaar. Maak gehaktballetjes van zo’n 30 gram per stuk.
  5. Doe wat olijfolie in de koekenpan en in de hapjespan. Zet beide pannen op laag vuur.
  6. Bak de gehaktballetjes rustig gaar en rondom bruin.
  7. De gepureerde ui, knoflook en rode peper fruit je rustig aan in de hapjespan. Voeg na een aantal minuten de gepureerde tomaten, water, laurierblaadjes en verse tijm toe. Laat zo’n 10 minuten pruttelen.
  8. Voeg dan de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus, hierbij heb je de albondigas gemaakt.
Gehaktballen met grove mosterd en jus
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Ouderwets lekkere gehaktballen in een nieuw jasje met onder andere grove mosterd, ui en ketjap en natuurlijk jus.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.