Jjjaaa, de hoogste tijd voor weer een cocktail. Deze keer de mimosa cocktail. Gemaakt van prosecco (of andere mousserende wijn) en sinaasappelsap. Er zijn ook variaties met een scheutje cointreau. De cocktail is vernoemd naar een geelbloemige plant mimosa. Een heerlijke cocktail geserveerd in een champagneglas. Makkelijk te maken en feestelijk voor het ontbijt, lunch of brunch met Pasen!
Recept ‘Mimosa cocktail’
Aantal: 1 cocktail
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 100 ml prosecco
- 50 ml sinaasappelsap
- Eventueel een scheutje (10 ml) cointreau
- 1/4 plak sinaasappel ter garnering
Benodigdheden:
- Champagneglas
- Voor vers sinaasappelsap een pers
Bereidingswijze:
- Schenk de sinaasappelsap in een champagneglas.
- Schenk daar de prosecco langzaam bij.
- Roer de mimosa cocktail voorzichtig door.
- Schenk eventueel een scheutje cointreau bij de cocktail.
- Garneer met 1/4 plak sinaasappel.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Scroppino is een cocktail / spoom uit het noorden van Italië. Ik gaf een twist aan de scroppino door de wodka te vervangen voor limoncello.
Met een cocktail shaker en de bijbehorende ingrediënten kan je in slechts 5 minuten gemakkelijk deze pornstar martini cocktail zelf maken.
De amaretto sour cocktail is niet te zoet, een beetje zurig en lekker romig door het eiwit. Heel makkelijk te maken, in slechts 5 minuten.