Jjjaaa het is vrijdagmiddag, tijd voor een borrel! Tuurlijk kan je voor fris, een biertje of wijntje gaan, maar denk ook eens aan een lekkere cocktail! Op Kokkerellen met Suus staat al het recept van de pornstar martini cocktail. In de foodybox herfst van Kroon op het werk zat een fles amaretto van Villa Massa. Een zoete en zachte likeur met een intense, langdurige amandelafdronk. Super lekker, maar ik wist er eerlijk gezegd niet wat ik ermee moest maken. Totdat een vriendin een amaretto sour cocktail bestelde. En zo stond ik afgelopen weekend met een cocktail shaker in mijn keuken om zo’n lekkere cocktail te maken. De amaretto sour cocktail is niet te zoet, een beetje zurig en lekker romig door het eiwit. Maak jij wel eens zelf een cocktail?
Recept ‘Amaretto sour cocktail’
Aantal: 1 cocktail
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 60 ml amaretto
- 10 ml suikerwater
- 25 ml citroensap
- 1 eiwit (35 ml)
- 6 ijsblokjes
Benodigdheden:
- Cocktail shaker
- Schaaltje
- Glas
- Rietje
Bereidingswijze:
- Doe de ijsblokjes in het glas, zodat deze al goed koud kan worden.
- Voeg alle ingrediënten van de amaretto sour cocktail toe aan de cocktail shaker en doe de bovenkant erop.
- Schud minstens 30 minuten met de cocktail shaker totdat er een wit laagje van het eiwit ontstaat.
- Schenk de amaretto sour cocktail in het glas. Schep eventueel overgebleven eiwit erbovenop.
- Maak de cocktail af door het rietje in het glas erbij te zetten.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met een cocktail shaker en de bijbehorende ingrediënten kan je in slechts 5 minuten gemakkelijk deze pornstar martini cocktail zelf maken.
Scroppino is een cocktail / spoom uit het noorden van Italië. Ik gaf een twist aan de scroppino door de wodka te vervangen voor limoncello.
Het basisrecept van een klassieke tiramisu gemaakt met onder andere amaretto en rauwe eieren. Ideaal voor feestdagen zoals Kerst of Pasen.