Kruidenboter met sjalot en knoflook

Kruidenboter met sjalot en knoflook

Kruidenboter met sjalot en knoflook

De bbq staat bij ons in alle seizoenen aan, maar toch wel het vaakst in de lente en zomer. Bij bbq gerechten vind ik het altijd lekker om een stokbroodje te eten met zelfgemaakte kruidenboter. Deze keer maakte ik een kruidenboter met verse Italiaanse kruiden, sjalot en knoflook. Super gemakkelijk te maken met ongezouten roomboter op kamertemperatuur en een hakmolentje.

Wist je dat je overgebleven kruidenboter gemakkelijk in kunt vriezen? Ik verdeelde het over een siliconen ijsblokjesvorm, als je het nodig hebt haal je de benodigde aantal blokjes kruidenboter uit de diepvries en laat je het ontdooien. Ideaal!

Maak jij wel eens zelf kruidenboter? Wat is jouw favoriete combinatie? Laat het weten in een reactie!

Recept ‘Kruidenboter met sjalot en knoflook’:

Aantal: 300 gram

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 sjalot
  • 4 knoflooktenen
  • 15 gram verse Italiaanse kruiden
  • Zeezout
Benodigdheden:
  • Hakmolentje
  • Schaaltje
Bereidingswijze:
  1. Maak de sjalot en knoflooktenen schoon. 
  2. Rits de blaadjes van de takjes verse kruiden.
  3. Doe de sjalot, knoflook en verse kruiden in het hakmolentje.
  4. Voeg 1/4 deel van de roomboter toe en mix kort met de sjalot, knoflook en kruiden.
  5. Steeds voeg je weer een deel van de roomboter toe en mix je alles goed door elkaar.
  6. Breng op smaak met wat (zee)zout.
  7. Serveer de kruidenboter met sjalot en knoflook in een schaaltje.
Hartige hapjes | zwarte knoflook rozemarijn boter
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Met zwarte knoflook maakte ik een zwarte knoflook rozemarijn boter. Heerlijk op stokbrood als borrelhapje. Zwarte knoflook is uniek en zacht van smaak, met subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen en smeuïg van textuur.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.