Ook dit jaar mocht ik weer een box met witte asperges ontvangen van het Nederlands Asperge Centrum. Vers gestoken in het prachtige Limburg, het land van asperges. De afgelopen jaren heb ik met het witte goud al lekkere recepten gemaakt, zoals witte asperges op klassieke wijze, gebonden witte aspergesoep en witte asperge ragout. Deze keer heb ik er mini quiches met witte asperges en beenham mee gemaakt. Daarvoor gebruikte ik tarlette vormpjes en hartig taartdeeg. Bij de witte asperges kreeg ik ook vegan boter en vegan kaas van @violife_foods en deze heb ik verwerkt in het recept. De mini quiches zijn lekker als voorgerechtje bij gebonden witte aspergesoep of als borrelhapje. Wat maak jij graag met witte asperges?
Recept ‘Mini quiches met witte asperges’
Aantal: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 20-30 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 4 plakjes hartig taartdeeg
- Boter voor het insmeren van de vormpjes
- 4 eetlepels paneermeel
- 3 gekookte witte asperges
- 2 eieren
- 50 gram beenham reepjes
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 20 gram geraspte kaas
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Rooster
- Tarlette vormpjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het rooster uit de oven.
- Haal de plakjes hartig taartdeeg uit de diepvries en laat ontdooien.
- Smeer de tarlette vormpjes in met wat boter en beleg met de hartig taartdeeg.
- Prik in de bodem wat gaatjes met een vork en verdeel de paneermeel erover.
- Snijd de witte asperges in blokjes van ongeveer 1 centimeter breed.
- Doe deze samen met de eieren, beenhamreepjes, peterselie en de geraspte kaas in een schaal.
- Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
- Verdeel het eimengsel met de witte asperges over de belegde tarlette vormpjes.
- Bak de mini quiches met witte asperges in zo’n 20-30 minuten gaar in de oven.
- Haal de mini quiches uit de vormpjes en serveer nog warm.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een smaakvolle witte asperge ragout met beenham voor in bijvoorbeeld bladerdeeg pasteitjes. Witte asperges, het witte goud van de lente!
Het voorjaar is de tijd van het witte goud: de witte asperges. Daar kan je natuurlijk lekkere gebonden witte aspergesoep mee maken!
Het voorjaar is de tijd van de witte asperges. Hierbij stap voor stap het recept van witte asperges op klassieke wijze met ei, beenham, saus en peterselie.