Avondeten | quiche met zoete aardappel en feta

Ben echt zo blij met de foto van deze heerlijke vegetarische quiche! Foodfotografie is een vak apart en doe je niet zomaar. Op internet heb ik er veel over gelezen en via Pinterest gekeken naar styling van gerechten. Daarnaast natuurlijk veel oefenen en uitproberen. Aankomend weekend ga ik een workshop foodfotografie & styling volgen. Daar heb ik zoveel zin in! Op naar nog mooiere foto’s! 🙂

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten + 30-45 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 7 plakjes hartige taartdeeg
  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 200 gram feta
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Provençaalse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Springvorm / quichevorm
  • Bakpapier
  • Wok
  • Pan
  • Dunschiller
  • Maatbeker

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Laat het 10 minuten koken.
  2. Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg en bekleed de springvorm met bakpapier. Smeer de randen van de springvorm in met een klein beetje olijfolie. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Zorg ervoor dat de randjes goed op elkaar zijn geplakt met een klein beetje water.
  3. Prik met een vork gaatjes in het hartige taartdeeg en bestrooi met de paneermeel.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Giet de zoete aardappel af en bak met olijfolie in de wok. Snijd ondertussen de witte ui, courgette en paprika en bak kort mee.
  6. Klop de eieren met een vork los in een maatbeker. Voeg ruim Provençaalse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper toe.
  7. Verdeel de groente over de met hartige taartdeeg belegde springvorm.
  8. Giet het eimengsel over de quiche heen. Zorg dat het goed is verdeeld.
  9. Snijd de feta in kleine blokjes / reepjes. Leg de feta bovenop de quiche en druk het wat aan. Zo zorg je ervoor dat er ook een beetje ei op de feta zit en het niet verbrand.
  10. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak goudbruin in 30-45 minuten.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.