Een super makkelijk en zeer smaakvol pastagerecht? Dat is trofie al pesto! In 15 minuten kan je al eten en genieten. Tijdens het koken van de pasta heb je tijd om de pesto te maken. Zelfgemaakte pesto is altijd veel lekkerder dan pesto uit de supermarkt! En helemaal niet moeilijk om te maken.
Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië, de Italiaanse kuststreek rond Genua en wordt gemaakt van tarwebloem en water. Trofie pasta heb ik voor het eerst leren kennen door een recept van Jamie Oliver. Traditioneel wordt trofie pasta gegeten met de klassieke pesto alla Genovese. En dat kan jij maken met dit recept! Eetsmakelijk.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 160 gram trofie pasta (80 gram per persoon)
- 100 gram pesto
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Pan
Bereidingswijze:
- Kook in gezouten water de pasta in 10 minuten al dente.
- Maak ondertussen de pesto volgens recept. Zie link in de ingrediëntenlijst.
- Giet de pasta af en roer de pesto door de pasta.
- Breng eventueel extra op smaak met wat peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wil je een ander recept met zelfgemaakte pesto maken? Deze bruschetta met biefstuk en groene pesto zijn fantastisch lekker. In 20 minuten staat dit heerlijke borrelhapje bij jou op tafel!