Pasta carbonara stond al een langere tijd op mijn lijstje met recepten die ik graag wilde maken. Toch vond ik het wel een beetje spannend om dit pasta recept te maken. Je moet namelijk rauwe eieren door de pasta mengen en ervoor zorgen dat je geen roerei krijgt… Maar lieve mensen, bij koken mag je ook best wel wat lef gebruiken. Nieuwe recepten en producten proberen, van alles door elkaar gooien en je fantasie de vrije loop laten. Van Kaaskraam kreeg ik een stuk Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas) en een heerlijke fles Pinot Grigio vanuit de samenwerking met De Wijnkelder Almere. Jazeker, het is gelukt om de pasta carbonara met Parmezaanse kaas te maken, het was eigenlijk best makkelijk. Volg het recept op mijn website en je zit te genieten van deze heerlijke pasta carbonara met een wijntje!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram (volkoren) spaghetti
- 150 gram spekjes
- 2 eieren
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- Pan
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze:
- Zet een pan met gezouten water op het vuur. Doe de spaghetti in de pan zodra het kookt. Kook de spaghetti al dente.
- Bak ondertussen de spekjes in de wok.
- Kluts de eieren en rasp de kaas. Meng met elkaar.
- Doe 2 eetlepels kookvocht bij de spekjes in de wok. Giet de spaghetti af en roer door de spekjes. Zet het vuur uit.
- Roer nu de eieren en Parmezaanse kaas goed door de spaghetti heen.
- Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de pasta carbonara met wat extra Parmezaanse kaas.
- Buon appetito! 🙂
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een ander pasta recept met weinig ingredïenten is ‘trofie al pesto‘. Het enige wat je nodig hebt is trofie pasta en zelfgemaakte groene pesto. Zo’n heerlijke smaaksensatie!