Winactie Iers rundvlees Irish Beef

Winactie Iers rundvlees van Irish Beef

Winactie Iers rundvlees Irish Beef

De afgelopen maanden heb ik samen gewerkt met Irish Beef. Wat ben ik blij en dankbaar voor deze leuke samenwerking. Ik heb 3 heerlijke gerechten met Iers grasgevoerd rundvlees mogen maken. Bavette met chimichurri op caveman style, stoofpot met runderwangen en tournedos met rode wijnsaus. Als afsluiting is er een winactie waarbij ik een vleespakket met verschillende stukken Iers rundvlees ter waarde van €50 mag weggeven! Lees snel verder wat jij moet doen om kans te maken.

Bavette caveman style met chimichurri 1
Recept 1: Bavette met chimichurri op caveman style

Iers gras gevoerd rundvlees is eerlijk mals vlees van runderen die het grootste gedeelte van het jaar buiten zijn in de Ierse hooglanden en vers gras grazen. De vele beweging en het verse gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering krijgt en daardoor dus een volle intense smaak.

Bavette met chimichurri op caveman style bereid op de bbq. Bij de caveman style leg je het vlees direct op de gloeiende kolen.

Stoofpot met runderwangen
Recept 2: Stoofpot met Ierse runderwangen

Een stoofpot wordt vaak geassocieerd met de herfst en winter. Maar wist je dat een stoofpot altijd lekker is, dus ook met hogere temperaturen in de lente en zomer!?

Ik rookte de runderwangen allereerst 1,5 uur en daarna bereidde ik de stoofpot verder in een Dutch Oven (gietijzeren pan) op de bbq. In de stoofpot verwerkte ik donker bier en veel groenten en serveerde ik het met brood. Maak ook deze lekkere stoofpot met Ierse runderwangen.

Tournedos met rode wijnsaus
Recept 3: Tournedos met rode wijnsaus

Tournedos is mager onbewerkt rundvlees en past in een gezond voedingspatroon. Wist je al dat rundvlees een bron is van de vitamines B1, B2, B6 en B12 en de mineralen ijzer en zink? Daarnaast bevat het vlees van grasgevoerde runderen 30% minder (verzadigd) vet en meer vitamines en mineralen dan vlees van graan (bijgevoerde) runderen.

Tournedos is een bijzonder stukje vlees, perfect voor een feestelijk etentje. Zeker als je de tournedos met rode wijnsaus serveert!

Winactie Iers rundvlees

Gaaf toch, dat je een vleespakket met verschillende stukken Iers rundvlees ter waarde van €50 kunt winnen. Doe je mee!? Ga dan snel naar de Instagram van Kokkerellen met Suus! De winnaar van de winactie is inmiddels bekend gemaakt!

  1. Like de post van deze winactie en de 3 berichten van de recepten die ik heb gemaakt met Iers grasgevoerd rundvlees: bavette met chimichurri op caveman style, stoofpot met runderwangen en tournedos met rode wijnsaus.
  2. Reageer onder het bericht van deze winactie op de volgende vraag: ‘Wat zou jij graag willen maken met Iers grasgevoerd rundvlees?’
  3. Natuurlijk zouden we het fijn vinden als je Kokkerellen met Suus en Irish Beef volgt, maar dat is niet verplicht.

Aankomende vrijdagavond 17 december maak ik de winnaar bekend.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.