Pulled pork met bbq saus

Pulled pork met bbq saus

Pulled pork met bbq saus

Jjjaaa, weer een nieuw recept op Kokkerellen met Suus! De komende dagen komt er een serie van recepten online. We starten met het basis recept voor pulled pork waar ik bbq saus aan toe heb gevoegd. Procureur bereid je ‘low and slow’ op de barbecue tot heerlijke pulled pork. Ik had een prachtig stuk procureur van 2,1 kg, dit is een varkensnek. Je bent hier wel zo’n 8 uur mee bezig, afhankelijk van hoe groot je stuk vlees is. Laat zowel de grote van het vlees als de bereidingstijd niet afschrikken. Het is namelijk echt niet moeilijk om pulled pork met bbq saus te maken! Belangrijkste wat je nodig hebt is een bbq met deksel, een indirect gedeelte, rookhout en een kerntemperatuurmeter. Na een flink aantal uren kan je genieten van heerlijk sappig en smaakvol pulled pork!

Recept ‘Pulled pork met bbq saus’

Aantal: ongeveer 1,8 kg pulled pork

Bereidingstijd: ongeveer 8 uur, waarvan 15 minuten voorbereidingstijd.

Ingrediënten:
 • 2,1 kg procureur
 • Bbq rub
 • 50 gram roomboter
 • 4 eetlepels honing
 • 200 gram bbq saus
Benodigdheden:
 • Bbq met deksel
 • Rookhout (appel en/of kers)
 • Kerntemperatuurmeter
 • Scherp (fileer)mes
 • Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
 1. Steek de bbq aan tot een temperatuur van 110-120 graden en zorg voor een indirect gedeelte.
 2. Maak de procureur schoon met een scherp mes door overtollige stukjes vlees en eventuele stukjes bot te verwijderen. Bestrooi de procureur met de zelfgemaakte bbq rub en druk wat aan.
 3. Leg de procureur op het indirecte gedeelte van de bbq. Prik een kerntemperatuurmeter in het vlees. Stel de kerntemperatuurmeter in op 70 graden. In de kolen leg je 2 blokken rookhout en doe de deksel van de bbq dicht. Zorg ervoor dat de bbq op een constante temperatuur van 110-120 graden blijft.
 4. Haal de procureur bij 70 graden van de bbq en leg op aluminiumfolie. Snijd kleine blokjes van de roomboter en verdeel met de honing over de procureur. Pak het vlees in, eventueel met een 2de vel aluminiumfolie om lekken te voorkomen. Leg de ingepakte procureur terug op het indirecte gedeelte van de bbq. Stel de kerntemperatuurmeter in op 92 graden.
 5. Nadat het vlees een kerntemperatuur van 92 heeft behaald, haal je de procureur eraf en laat je het een uur rusten.
 6. Na een uur haal je voorzichtig het aluminiumfolie eraf en vang je het vocht op in een schaaltje. Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en verwijder eventuele vliesjes.
 7. Breng de pulled pork verder op smaak met de bbq saus en (een gedeelte van) het opgevangen vocht.
Oerhammetjes van de bbq (3-2-1 methode)
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Oerhammetjes (ook wel spaakhiel of pig wings genoemd) van de bbq op de 3-2-1 methode gemaakt. Een mals stukje vlees met rub en bbq saus.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.