Basis bbq rub voor rund, varken en kip

Basis bbq rub voor rund, varken en kip

Basis bbq rub voor rund, varken en kip

Het barbecueën begin ik steeds leuker te vinden. De laatste tijd heb ik echt de ‘low and slow’ barbecue ontdekt. Mooie grote stukken vlees die je indirect langzaam op een constant lage temperatuur gaart. Het vlees kan je op smaak brengen met een dry rub, een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen. Er zijn onwijs veel variaties en hoeveelheden van dry rubs te vinden. Je kunt ook je eigen bbq rub maken met deze basis voor rund, varken en kip. Vind je nog andere kruiden lekker, dan doe je die er gewoon bij! De suiker in de rub zal rond de 160 graden gaan karameliseren, dat zorgt voor een lekker krokant laagje. Deze basis bbq rub is in slechts 5 minuten gemaakt, ideaal om daarna meteen te gebruiken op een heerlijk stuk vlees voor op de bbq.

Aantal: 240 gram

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
 • 140 gram donkere basterdsuiker
 • 20 gram gerookte paprikapoeder sweet
 • 20 gram knoflookpoeder
 • 15 gram uienpoeder
 • 10 gram mosterdpoeder
 • 5 gram kaneel
 • 10 gram zout
 • 10 gram zwarte peper
Benodigdheden:
 • Schaal
 • Weegschaal
 • Afsluitbaar potje
Bereidingswijze:
 1. Weeg alle ingrediënten af op de weegschaal en doe in een schaal.
 2. Roer minimaal 1 minuut alle ingrediënten goed door elkaar, zodat de rub goed is gemengd.
 3. Doe de basis bbq rub voor rund, varken en kip in het afsluitbare potje.
 4. Deze basis rub is, in het afsluitbare potje, zo’n 6 maanden te bewaren.
Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een ander basis recept voor bij de bbq is deze kruidenboter voor op een stokbroodje. Voor deze kruidenboter gebruikte ik de Italiaanse kruiden rozemarijn, salie, tijm, oregano en wat knoflook. Lekker bij de bbq en/of op een vers stokbrood!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.