Het is weer tijd voor nieuwe bbq inspiratie! Deze keer een basisrecept: zelf barbecuesaus maken. Het is heel makkelijk om zelf barbecuesaus te maken. In slechts 10 minuten heb je een smaakvolle barbecuesaus. Je kunt de saus op tafel zetten zodat iedereen zelf kan pakken. Maar het is ook heerlijk om op het vlees te smeren dat op de bbq ligt, want dan gaat de saus nog iets karameliseren. Deze saus heb ik meegenomen naar de afscheidsbarbecue van groep 8 op mijn werk. Ik kreeg veel positieve en leuke reacties! Maak deze heerlijke barbecuesaus binnenkort ook een keer zelf!
Aantal: 600 ml
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 600 ml ketchup
- 45 ml appelazijn
- 60 gram donkerbruine basterdsuiker
- 20 gram mosterd
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel worcestershire sauce
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 1/2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel fijne zwarte peper
Benodigdheden:
- Pan
- Spatel
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan.
- Zet de pan op middelhoog vuur.
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Laat de saus in 5-10 minuten inkoken tot de gewenste dikte.
- Roer de barbecuesaus af en toe door tijdens het inkoken.
- Laat de saus volledig afkoelen.
Tip: Doe de saus in een goed afsluitbaar potje of in een schone knijpfles. Zo is de saus een aantal weken houdbaar.
Tip: Wil je de saus verdunnen? Gebruik hiervoor wat ketchup of water.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Basisrecept voor bbq rub voor rund, varken en kip. Deze dry rub bestaat uit gedroogde kruiden en specerijen. In slechts 5 minuten klaar!