Oerhammetjes van de bbq (3-2-1 methode)

Oerhammetjes van de bbq (3-2-1 methode)

Oerhammetjes van de bbq (3-2-1 methode)

Het laatste bbq recept heb ik in december geplaatst, maar daar komt nu verandering in! De afgelopen maanden heeft de bbq natuurlijk aangestaan en hebben we onder andere regelmatig oerhammetjes gemaakt. Dit doen wij op de 3-2-1 methode. Dat betekent 3 uur roken, 2 uur inpakt in aluminiumfolie en 1 uur aflakken met bbq saus. Oerhammetjes worden ook wel pig wings of spaakhiel genoemd. Het is een heerlijk mals stukje vlees gesneden van de varkensschenkel. Bij deze oerhammetjes gebruik je de basis rub en bbq saus, waarvan de recepten al op Kokkerellen met Suus staan. Probeer de oerhammetjes ook eens te maken, het is echt niet moeilijk!

Recept ‘Oerhammetjes van de bbq (3-2-1 methode)’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 6 uur op de bbq (3 uur roken, 2 uur ingepakt, 1 uur aflakken)

Ingrediënten:
Benodigdheden:
 • Bbq
 • Rookhout – 2 chunks – appel en/of kers
 • Plantenspuit (voor de piggyspray)
 • Aluminiumfolie
 • Kwast
Bereidingswijze:
 1. Steek de bbq aan tot 110 graden en maak een indirect gedeelte. Dat betekent aan 1 kant geen kolen.
 2. Zorg ervoor dat je de oerhammetjes schoonmaakt / checkt op vlies en stukjes bot. Haal deze gemakkelijk weg met een scherp mes.
 3. Eventueel kan je de oerhammetjes insmeren met wat mosterd of olie. Ik bestrooi de oerhammetjes vaak gewoon zo met de rub en dat blijft goed genoeg plakken.
 4. Voeg het rookhout toe aan de kolen, leg de oerhammetjes op het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de bbq.
 5. Je kunt een piggy spray maken in een plantenspuit, waarmee je de oerhammetjes elk kwartier inspuit. Dit zorgt ervoor dat de oerhammetjes niet uitdrogen.
 6. Na zo’n 3 uur haal je de oerhammetjes van de bbq. Leg elk oerhammetje apart op 2 stukken aluminiumfolie om lekken te voorkomen. Verdeel de roomboter en honing over de oerhammetjes. Vouw het aluminiumfolie al wat dicht en schenk er dan de appelsap bij. Vouw het aluminiumfolie nu strak om beide oerhammetjes heen. Leg ze terug op het indirecte gedeelte van de bbq.
 7. Haal de ingepakte oerhammetjes na 2 uur van de bbq. Vouw het folie open en schenk het sap in een schaaltje. Leg de oerhammetjes terug op het indirecte gedeelte van de bbq en laat een kwartier drogen.
 8. De bbq saus kan je wat verdunnen met het opgevangen sap. Smeer de oerhammetjes rondom in met de bbq saus en herhaal nog 2 keer na een kwartier.
 9. Serveer de oerhammetjes van de bbq met salade en stokbrood.
Mini porchetta van speklappen
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze mini porchetta van speklappen is een prima alternatief voor porchetta van buikspek. Lekker en makkelijk recept op de bbq!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.