Tijd voor weer een nieuwe bbq recept! Kip spiesen zijn natuurlijk altijd goed bij een barbecue. Ik maakte al een aantal keren deze heerlijke kip paprika spiesen met honing glaze. Je marineert de kip een aantal uren in honing glaze met uitgeperste knoflook. Daarna rijg je spiesen met de gemarineerde kip, paprika en rode ui. Je gaart de kip spiesen indirect op de bbq en smeert het tussendoor nog een keer in met de honing glaze. Een heel simpel en smaakvol recept van de bbq!
Aantal: 10 spiesen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding + 2 uur marineren en 15 minuten op de bbq
Ingrediënten:
- 800 gram kippendijen
- 4 knoflooktenen
- 5 eetlepels honing glaze (3 voor marinade + 2 voor aflakken)
- Zout
- Peper
- 2 paprika’s
- 2 rode uien
Benodigdheden:
- Bbq
- 10 lange satéprikkers
- Vershoudfolie
- Glas
- Schaal
- Knoflookpers
- Kerntemperatuurmeter
- Kwastje
Bereidingswijze:
- Snijd de kippendijen in stukken van 2 tot 3 cm en doe in een schaal.
- Meng de kippendijen met 3 eetlepels honing glaze, uitgeperste knoflooktenen en wat zout en peper. Laat ongeveer 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast marineren.
- Laat de satéprikkers in een glas met water weken. Zo zorg je ervoor dat de prikkers niet snel verbranden op de bbq.
- Steek de kolen op de bbq aan en zorg voor een indirect gedeelte.
- Snijd de rode ui in vieren en haal de rokken uit elkaar. Snijd de paprika in grote stukken.
- Rijg aan de satéprikkers om en om kip, paprika en rode ui. Herhaal tot alle spiesen zijn gemaakt en de kip op is.
- Leg de kip paprika spiesen met de honing glaze marinade indirect op de bbq. Prik de kerntemperatuurmeter in 1 van de spiesen.
- Bij een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden smeer je de kip paprika spiesen nog een keer extra in met honing glaze.
- Haal de spiesen van de bbq bij een kerntemperatuur van 72 graden.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Kipsaté spiesjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op de bbq. De marinade maak je zelf met ketjap, sap van een citroen, knoflook en peper.