Flatbread met gegrilde groenten en pesto

Flatbread met gegrilde groenten en pesto

Flatbread met gegrilde groenten en pesto

Flatbread met gegrilde groenten en pesto. Zo onwijs lekker! De flatbread en pesto heb ik zelf gemaakt, hiervan staan de basisrecepten al op de website. Maar je kan het natuurlijk ook kopen in de supermarkt. De groenten maak je schoon, snijd je wat kleiner en zet je voor 40 minuten in de oven. Een heerlijk, makkelijk en vegetarisch recept. Zet het op mijn lijstje van recepten die ik binnenkort weer wil gaan maken! Jij ook? 🙂

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • Flatbreads van yoghurt
  • Groene pesto
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
Bereidingswijze:
  1. Maak de flatbreads van yoghurt en de groene pesto zoals de aangegeven recepten, of koop het in de supermarkt.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de bakplaat uit de oven.
  3. Snijd de aubergine, courgette, rode uien, gele paprika, cherrytomaten en knoflook. Leg de groenten op een bakplaat.
  4. Meng de groenten met de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Zet de bakplaat voor 40 minuten in de oven. Hussel halverwege de groenten een keer om.
  6. Verwarm de flatbreads even kort in een grillpan.
  7. Haal de bakplaat met groenten na 40 minuten uit de oven. Besmeer de flatbread met pesto en beleg met de gegrilde groenten.
Avondeten | ovengroenten met pastinaak en gerookte knoflook

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een bakplaat vol met groenten, lekker en makkelijk. Alle groenten snijden, omhusselen met olijfolie en de oven doet de rest. Klik hier voor het recept van ovengroenten met pastinaak en gerookte knoflook.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.