Een bakplaat vol met groenten en met pastinaak in de hoofdrol. Een ideaal recept voor de feestdagen, als een bijgerecht bij Kerst! Maar ook op andere momenten natuurlijk erg lekker en makkelijk. Alle groenten snijden, omhusselen met olijfolie en de oven doet de rest. Voor het eerst gebruikte ik gerookte knoflook, je proeft een iets rokerige smaak. Heel bijzonder. Een aanrader deze ovengroente met pastinaak!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 60 minuten (waarvan 45 minuten in de oven)
Ingrediënten:
- 2 pastinaak
- 1 winterpeen
- 2 rode ui
- 1 puntpaprika
- 250 gram romaatjes (mini romatomaatjes)
- 6 tenen gerookte knoflook
- verse rozemarijn
- verse tijm
- olijfolie
- zout
- peper
Benodigheden:
- Oven
- Bakplaat
- Dunschiller
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.
- Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
- Verwijder de zaadlijsten bij de puntpaprika en snijd in reepjes.
- Schil de ui en snijd iedere ui in 8 stukjes.
- Schil de knoflook en leg samen met alle gesneden groenten op de bakplaat.
- Knip wat takjes rozemarijn en tijm van de plantjes, was ze goed en leg op de bakplaat.
- Giet wat olijfolie op de groenten en hussel met je handen goed door.
- Leg het takje met de romaatjes op de bakplaat en wrijf de olie er voorzichtig op met je handen.
- Doe de bakplaat in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Haal de ovengroente met pastinaak uit de oven en breng op smaak met zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze wortel pastinaak soep met peterselie is heerlijk voor in de herfst of winter en makkelijk om te maken. Op smaak gebracht met komijnzaad en kurkuma.