Flatbread (platbrood) is ongerezen brood gemaakt van zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Vaak breng ik het op smaak met kruiden, maar je kunt het ook naturel eten. Ik heb dit flatbread op smaak gebracht met knoflook, rozemarijn en peper. Flatbread is lekker bij een soep of een stoofgerecht, maar je kunt het flatbread ook vullen als een pita of beleggen zoals een pizza. Je kunt dus alle kanten op met flatbread, echt een basic recept.
Aantal: 4 flatbreads (2 personen)
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram yoghurt
- 4 knoflooktenen
- 2 takjes rozemarijn
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Mengkom
- Knoflookpers
- Deegroller
- Grillpan
- Kwastje
Bereidingswijze:
- Pers de knoflook boven de mengkom, rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
- Doe het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt erbij.
- Voeg een snuf zout en wat peper toe en kneed tot een deeg. Is het deeg te plakkerig, doe er nog wat zelfrijzend bakmeel bij. Is het juist te droog, doe er dan nog wat yoghurt bij.
- Verdeel het deeg van de flatbread van yoghurt in vieren. Strooi wat zelfrijzend bakmeel op het aanrecht en rol met een deegroller uit.
- Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
- Smeer de ongebakken flatbreads in met olijfolie.
- Bak de flatbreads in de grillpan. Draai om wanneer er op de bovenkant bubbels zijn ontstaan en aan de onderkant bruine grillstrepen zichtbaar zijn.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Flatbread met gegrilde groenten en pesto. Een heerlijk, makkelijk en vegetarisch recept. Ook de flatbreads en de groene pesto kan je zelf maken.