
Een fantastisch lekker hapje voor bij een borrel, picknick of high-tea zijn deze caprese spiesjes! Ik maakte ze een tijdje geleden voor bij een high-tea en ze waren na afloop allemaal op! Zegt genoeg toch. 😉 En ook fijn: deze spiesjes zijn super snel gemaakt! Cherrytomaatje, mozzarella bolletje en een blaadje basilicum op een cocktailprikker. Wat (zelfgemaakte) pesto in een schaaltje en je bent klaar. Geniet ervan! 🙂
Voor ongeveer 35-40 spiesjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram rivolo cherrytomaten
- 2 zakken mozzarella mini
- 1 basilicum plant
- 1 potje groene pesto (of zelfgemaakte pesto)
Benodigdheden:
- 35 – 40 cocktailprikkers
- Bord
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Was de cherrytomaten onder de kraan, pluk blaadjes van de basilicum plant en knip de zakken met mozzarella bolletjes open.
- Pak een cocktailprikker en prik hieraan een cherrytomaat, een mozzarella bolletje en een basilicum blaadje.
- Doe de pesto in een schaaltje en zet deze op een bord.
- Leg de caprese spiesjes op het bord om het schaaltje met pesto heen.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Caprese salade is een simpele en lekkere salade. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, meer heb je niet nodig! Lekker als lunch of bij de bbq.
Een tapas borrel krans met oa cherrytomaatjes, salami, chorizo en mozzarella bolletjes. Heerlijke spiesjes voor bij de borrel of high-tea.


Wrap spiesjes met gerookte zalm, roomkaas en rucola. Een makkelijk en lekker recept, voor bij de borrel, op een feestje of een picknick.