Soep | erwtensoep

Erwtensoep

Op de website staan al verschillende soepen: romige courgettesoep, pompoensoep met rozemarijn en tomatensoep. Vandaag komt er een echte wintersoep bij: erwtensoep. Een heerlijke soep met deze koude temperaturen. Totaal laat je het 3 uur pruttelen om ervoor te zorgen dat de spliterwten uit elkaar vallen en het vlees makkelijk van het bot gaat. Mijn schoonmoeder doet altijd extra veel vlees in de erwtensoep. Krabbetjes, spekjes en rookworsten. Tag mij als je deze erwtensoep of een ander recept van de website hebt gemaakt, dat vind ik altijd leuk om te zien!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten:

 • 500 gram spliterwten
 • 750 gram krabbetjes
 • 1,25 liter water
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 prei
 • 2 tenen knoflooktenen
 • 1/4 knolselderij
 • 1 winterwortel
 • 100 gram spekjes
 • 2 rookworsten
 • bladselderij
 • peper / zout

Benodigdheden:

 • grote pan

Bereidingswijze:

 1. Zet de pan met water op het vuur. Voeg de krabbetjes, spliterwten, laurierblaadjes, knoflook en een in grove stukken gesneden prei toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het 2 uur rustig verder koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig door.
 2. Haal na 2 uur de krabbetjes uit de pan. Als het goed is valt het vlees vanzelf van het bot. Laat het anders nog wat langer mee koken.
 3. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukjes. Schil de winterwortel en snijd in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Snijd de rookworsten in dunne plakjes. Voeg de knolselderij, winterwortel, prei, rookworsten en spekjes toe en laat dit een uur rustig koken.
 4. Snijd de bladselderij fijn en voeg dit kort voor serveren toe. Breng op smaak met zout en peper.
Soep | pompoensoep met rozemarijn

Kokkerellen met Suus – inspiratie

Wat ik ook een heerlijke soep vind in de herfst- of wintermaanden is pompoensoep. Ik heb deze pompoensoep met rozemarijn gemaakt, een heerlijke combinatie!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.