Recept | tomatensoep

 

In de herfst en winter eet ik elke week wel een soep. Er staan inmiddels al een aantal soepen op de website: courgettesoep en pompoensoep. Daar voeg ik graag nog een soep aan toe: tomatensoep. Soep is altijd makkelijk en snel te maken en daarnaast bevat het veel groenten. Vaak eet ik er nog wat brood bij voor een volledige avondmaaltijd.

 

Aantal personen: 3-4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

  • 750 gram romatomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • max 750 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • verse tijm
  • peper
  • olijfolie

Benodigdheden:

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en knoflook grof en fruit even aan in de pan met een klein beetje olijfolie.
  2. Schil de winterpeen, snijd in stukjes en bak mee met de ui en knoflook.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de tomatenpuree toe in de pan.
  4. Voeg het grootste gedeelte van het water toe en roer goed door.
  5. Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en verwijder de kroontjes.
  6. Voeg toe in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  7. Laat ongeveer 10 minuten rustig koken.
  8. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat van het water toe als je de soep te dik vindt.
  9. Breng op smaak met peper.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.