Soep | romige courgettesoep

 

 

Deze courgettesoep eet ik regelmatig, in de herfst- en wintermaanden zeker 1 a 2 keer per maand. Super snel te maken, in 15 minuten staat het op tafel. Ideaal als je later uit je werk komt en je toch gezond wilt eten!

 

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml water
  • 1 groente bouillon blokje
  • 65 gram roomkaas (half bakje)
  • olijfolie
  • peper

Benodigdheden:

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook en courgette en bak in de pan met een klein beetje olijfolie.
  2. Voeg het water (tot het bijna onder water staat) en het bouillonblokje toe.
  3. Na 5 minuten koken voeg je de roomkaas toe.
  4. Pureer tot een gladde soep en breng op smaak met peper.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.