Soep | pompoensoep met rozemarijn

 

Een echte herfstgroente vind ik de pompoen. In stoofpotjes, ovenschotels en natuurlijk ook soep. Deze pompoensoep is heel makkelijk om te maken en zo klaar! Ideaal ook als mealprep. Doe de soep in een bakje en zet het in de koelkast. Wanneer je het wilt eten even opwarmen en genieten maar!

 

 

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

  • 1 kg flespompoen
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500-750 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper

Benodigdheden:

  • Pan
  • Dunschiller
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook en rozemarijn fijn en bak met een beetje olijfolie in de pan.
  2. Schil ondertussen de flespompoen en winterwortel, snijd in blokjes en bak even mee.
  3. Voeg het water toe tot alles bijna onder water staat.
  4. Breek het bouillonblokjes boven de pan en laat de soep koken tot de pompoen zacht is.
  5. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
  6. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.