
Een echte herfstgroente vind ik de pompoen. In stoofpotjes, ovenschotels en natuurlijk ook soep. Deze pompoensoep met rozemarijn is heel makkelijk om te maken en zo klaar! Ideaal ook als mealprep. Doe de soep in een bakje en zet het in de koelkast. Wanneer je het wilt eten even opwarmen en genieten maar!
Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg flespompoen
- 1 winterwortel
- 2 uien
- 2 takjes rozemarijn
- 500-750 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokje
- olijfolie
- peper
Benodigdheden:
- Pan
- Dunschiller
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, knoflook en rozemarijn fijn en bak met een beetje olijfolie in de pan.
- Schil ondertussen de flespompoen en winterwortel, snijd in blokjes en bak even mee.
- Voeg het water toe tot alles bijna onder water staat.
- Breek het bouillonblokjes boven de pan en laat de soep koken tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
- Breng de pompoensoep met rozemarijn eventueel op smaak met peper.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Toch iets anders maken met pompoen? Op Kokkerellen met Suus staat ook een plaattaart met pompoen en geitenkaas. De geitenkaas is op smaak gebracht met rozemarijn en honing. Met de rode ui, seranoham en rucola is het een fantastisch lekkere plaattaart geworden!