In de herfst en winter eet ik elke week wel een soep. Er staan inmiddels al een aantal soepen op de website: courgettesoep en pompoensoep. Daar voeg ik graag nog een soep aan toe: tomatensoep. Soep is altijd makkelijk en snel te maken en daarnaast bevat het veel groenten. Vaak eet ik er nog wat brood bij voor een volledige avondmaaltijd.
Aantal personen: 3-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 750 gram romatomaten
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- max 750 ml water
- 1 bouillonblokje
- verse tijm
- peper
- olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knoflook grof en fruit even aan in de pan met een klein beetje olijfolie.
- Schil de winterpeen, snijd in stukjes en bak mee met de ui en knoflook.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de tomatenpuree toe in de pan.
- Voeg het grootste gedeelte van het water toe en roer goed door.
- Snijd ondertussen de romatomaten in kwarten en verwijder de kroontjes.
- Voeg toe in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Laat ongeveer 10 minuten rustig koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat van het water toe als je de soep te dik vindt.
- Breng op smaak met peper.