Salade | pastasalade met gerookte ham, buffelmozzarella en honing-mosterd dressing

Met zomerse temperaturen heb ik vaak zin in salades. Een pastasalade is dan erg lekker om te maken waar je ook eindeloos mee kan variëren. Deze pastasalade heb ik de laatste tijd vaker gemaakt en is absoluut een blijvertje! Als je deze pastasalade hebt gemaakt, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond. 🙂 

Nog een tip: gebruik altijd mozzarella die gemaakt is van buffelmelk, het is echt veel lekkerder van smaak!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren penne pasta
  • 200 gram gekookte hamreepjes
  • 125 gram buffelmozzarella
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-ui
  • 2 handjes rucola

Dressing:

  • 1 eetlepel yoghurt mayonaise
  • 1 eetlepel honing-mosterd
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • peper naar smaak

Benodigdheden:

  • Pan
  • Schaal
  • Klein schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur en doe er wat zout bij. Voeg de volkoren penne pasta pas toe als het water kookt. Kook de pasta in 8 tot 10 minuten al dente.
  2. Snijd ondertussen de paprika, de cherrytomaatjes en de lente-ui.
  3. Doe in een schaal de gekookte hamreepjes, rucola, de gesneden paprika, cherrytomaatjes en de lente-ui.
  4. Maak de dressing door de yoghurt mayonaise, honing-mosterd, yoghurt en het sap van een halve limoen in een schaaltje met elkaar te mengen. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
  5. Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe de pasta in de schaal en roer de dressing erdoor.
  6. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pastasalade.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.