
Met zomerse temperaturen heb ik vaak zin in salades, jij ook? Een pastasalade is dan erg lekker om te maken en je kunt er ook eindeloos mee kan variëren. Deze pastasalade met gerookte ham, buffelmozzarella en honing-mosterd dressing, heb ik de laatste tijd vaker gemaakt en is absoluut een blijvertje! Als je deze pastasalade hebt gemaakt, vind ik het altijd leuk om te horen wat je ervan vond. 🙂 Nog een tip: gebruik altijd mozzarella die gemaakt is van buffelmelk, het is echt veel lekkerder van smaak!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram volkoren penne pasta
- 200 gram gekookte hamreepjes
- 125 gram buffelmozzarella
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 3 lente-ui
- 2 handjes rucola
Dressing:
- 1 eetlepel yoghurt mayonaise
- 1 eetlepel honing-mosterd
- 2 eetlepels yoghurt
- sap van een halve limoen
- peper naar smaak
Benodigdheden:
- Pan
- Schaal
- Klein schaaltje
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur en doe er wat zout bij. Voeg de volkoren penne pasta pas toe als het water kookt. Kook de pasta in 8 tot 10 minuten al dente.
- Snijd de paprika, de cherrytomaatjes en de lente-ui.
- Doe in een schaal de gekookte hamreepjes, rucola, de gesneden paprika, cherrytomaatjes en de lente-ui.
- Maak de dressing door de yoghurt mayonaise, de honing-mosterd, yoghurt en het sap van een halve limoen in een schaaltje met elkaar te mengen. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
- Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe de pasta in de schaal en roer de dressing erdoor.
- Meng alle ingrediënten van de pastasalade met gerookte ham, buffelmozzarella en honing-mosterd dressing goed door elkaar.
- Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pastasalade.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze caprese pastasalade met pesto is heerlijk als avondeten of als bijgerecht. Kies voor een volkoren pasta om de salade gezonder te maken.
Lekkere pastasalade met carpaccio en zelfgemaakte pesto. Een heerlijke salade als avondeten of als bijgerecht bij de bbq met zomerse dagen!


Deze pastasalade met gegrilde nectarines, burrata en parmaham is ideaal als avondmaaltijd of als bijgerecht bij de bbq.