Focaccia met stracciatella

Review | Focaccia met stracciatella uit het kookboek Big Mamma in 30 minuten

Focaccia met stracciatella

Van uitgeverij Good Cook mocht ik het kookboek ‘Big mamma in 30 minuten – de snelle Italiaanse keuken’ geschreven door de Big Mamma Group ontvangen. Bij het doorbladeren werd ik er zo blij van! Met humor geschreven en heel veel lekkere Italiaanse recepten. Van aperitivo tot dolci, 100 authentieke recepten gemaakt door chef-koks en levensgenieters die een feestje willen maken van jouw maaltijden. In het kookboek worden tips gegeven over welke goede basisproducten je moet kiezen, hoe je tijd kan besparen tijdens het koken en welke 5 beste kookattributen je nodig hebt. Het was lastig kiezen uit de vele recepten die ik uit dit kookboek wil maken, maar uiteindelijk heb ik gekozen om de focaccia met stracciatella te gaan maken.

Uiteraard gaf ik weer een eigen twist aan het recept door geen Parmezaanse kaas te gebruiken, wel de stracciatella. Misschien denk je dan ook wel aan het dessert met chocolade… Stracciatella is de vulling van een burrata, zacht en romig, wat fantastisch smaakt met tomaten en pesto op een opengesneden focaccia. Super gemakkelijk te maken en onwijs lekker als lunchgerecht.

Recept ‘Focaccia met stracciatella’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
  • 1 afbak focaccia (350 gram)
  • 100 gram stracciatella di burrata
  • Groene pesto
  • 2 tomaten
  • 2 blaadjes salie
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Schaaltje
Bereidingswijze:
  1. Bak de focaccia af zoals aangegeven op de verpakking. Snijd daarna open om te kunnen beleggen.
  2. Besmeer de onderkant van de focaccia met de zelfgemaakte pesto.
  3. Maak gemarineerde tomaten door de tomaten in blokjes en de salie fijn te snijden. Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Doe de gemarineerde tomaten over de onderkant van de focaccia.
  4. Verdeel de stracciatella erover en leg er wat blaadjes verse basilicum op.
  5. Bestrooi de stracciatella met zout en peper en doe de bovenkant van de focaccia erop.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Piadina met parmaham, mozzarella en rucola

Een piadina is een Italiaans platbrood. Ik maakte er een lekkere lunch mee en vulde de piadina met parmaham, mozzarella en rucola.

Italiaanse pizza met pesto, burrata en prosciutto. Review van het kookboek ‘Easy pizza op de bbq’ van Grill Guru.

Pizza pesto met burrata
Tosti caprese met pesto

Tosti caprese met pesto maakte ik van ciabatta broodjes, zelfgemaakte pesto van zonnebloempitten en rucola en plakken tomaat en mozzarella.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.