Crostini met geitenbrie fenegriek en peer

Crostini met geitenbrie fenegriek en peer

Crostini met geitenbrie fenegriek en peer

3,5 week heb ik geen nieuwe recepten voor Kokkerellen met Suus gemaakt. Er waren veel leuke andere dingen, zoals een weekendje naar Zuid-Limburg. Soms had ik er geen zin in om te kokkerellen, na een werkdag of door het warme weer. Deze crostini met geitenbrie fenegriek en peer is echt een ideaal snel recept voor drukke en zonnige zomerdagen.

Van Alphenaer kreeg ik al eerder geitenbrie opgestuurd en nu mocht ik een proefpakket met verschillende smaken ontvangen. De geitenbrie fenegriek smaakt subtiel en past prima bij peer, honing en walnoten op een crostini. Een lekker borrelhapje of ook top als lunch of diner! Wat eet jij graag met het warme weer?

Recept ‘Crostini met geitenbrie fenegriek en peer’

Aantal: 15 crostini

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 1 stokbrood
  • 150 gram geitenbrie fenegriek
  • 2 peren
  • Honing
  • Walnoten
Benodigdheden:
  • Oven
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het stokbrood in 15 plakken en rooster in de oven.
  3. Was de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne partjes.
  4. Haal de geitenbrie uit de verpakking en snijd in plakken.
  5. Beleg de crostini met de geitenbrie fenegriek en peer.
  6. Doe er wat honing en stukjes walnoot over.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Broodje bacon met bacon

Een belegd broodje met zachte en romige geitenbrie met bacon, rucola en honing. Een lekkere combinatie en heerlijke lunch!

Een salade met geitenbrie, zoete vijgen en de ham proscuitto. Met daarbij een zoet zure dressing van honing, olijfolie en balsamico azijn.

Salade met geitenbrie en vijgen
Croissant gevuld met brie en ham

Meergranen croissant gevuld met brie en de rauwe ham prosciutto. Een lekkere smaakcombinatie met een glaasje vers sap erbij!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.