Op dagen met warme temperaturen eet ik graag salades. Kant en klaar op drukke dagen en uiteraard ook zelfgemaakte salades. Daarin probeer ik te variëren en telkens wat anders op tafel te zetten. In de koelkast kwam ik nog een gekregen mini geitenbrie van Alphenaer tegen. Een heerlijke combinatie met de zoete vijgen en de Italiaanse gedroogde ham proscuitto. Daarbij maakte ik een zoet zure dressing van olijfolie, honing en balsamico azijn. Deze salade met geitenbrie en vijgen is echt een aanrader om ook eens te maken!
Recept ‘Salade met geitenbrie en vijgen’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 mini geitenbrie (150 gram)
- 4 vijgen
- 100 gram sla melange met jonge bladsla en veldsla
- 4 plakjes prosciutto
- 60 gram blauwe bessen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Saladeschaal
Bereidingswijze:
- Maak de dressing in een saladeschaal door de olijfolie, honing en balsamico azijn goed met elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper. Doe de sla melange in de saladeschaal bij de dressing en roer door elkaar.
- Snijd de mini geitenbrie en vijgen in partjes en was de blauwe bessen schoon.
- Verdeel de prosciutto over de salade met daarbij de partjes geitenbrie, partjes vijgen en blauwe bessen.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
De combinatie van gefrituurde geitenkaas en aardbeien in deze salade en balsamicoazijn in de dressing is echt fantastisch.
Een belegd broodje met zachte en romige geitenbrie met bacon, rucola en honing. Een lekkere combinatie en heerlijke lunch!