Orzo risotto met groene asperges

Orzo risotto met groene asperges

Orzo risotto met groene asperges

Het is nu de tijd van de asperges. Wist je dat witte en groene asperges van dezelfde plant komen? En dat het kleurverschil komt door de manier van groeien en oogsten? Witte asperges worden al geoogst als je nog onder de grond zitten, terwijl de groene asperges boven de grond groeien en verkleuren door de zon. Groene asperges zijn wat kruidiger van smaak dan witte asperges. Het recept van de orzo risotto met groene asperges is spontaan ontstaan.

In de koelkast had ik groene asperges liggen en deze zijn gegrild super lekker. Een aantal weken geleden had ik witte asperge bouillon gemaakt en ingevroren in de diepvries. En in de voorraadkast kwam ik nog orzo pasta tegen. Samen met ricotta, citroenrasp en sap is het een super lekker gerecht geworden. Deze orzo risotto met groene asperges zal ik zeker nog vaker maken!

Recept ‘Orzo risotto met groene asperges’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 140 gram orzo
  • 500 ml (asperge)bouillon
  • 250 gram groene asperges
  • 3 sjalotten
  • 4 knoflooktenen
  • 100 gram ricotta
  • 1/2 citroen (voor rasp en sap)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Pan met dikke bodem
  • Grillpan
  • Steelpan
Bereidingswijze:
  1. Verwarm in een steelpan de bouillon. Zet het vuur uit zodra het kookt.
  2. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie in de pan met dikke bodem.
  3. Zodra de sjalotten wat glazig zijn gebakken, doe je de orzo erbij. Roer goed door.
  4. Schenk steeds wat bouillon bij de orzo en roer goed door. Als de bouillon is opgenomen schenk je er een volgend deel bij, net zoals je risotto maakt.
  5. Snijd ondertussen de harde onderkanten van de groene asperges af en gooi weg. Was schoon, dep droog en smeer in met wat olijfolie. Grill de groene asperges in de grillpan. Snijd nu zo’n 10 cm van de bovenkant af en zet deze apart. De rest van de onderkant snijd je in stukjes van ongeveer 1 cm.
  6. Als alle bouillon op is en de orzo gaar, doe je de ricotta en de citroenrasp en -sap bij de risotto. Roer goed door tot een romig geheel. Voeg de stukjes gegrilde groene asperges toe aan de orzo risotto.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer de orzo risotto met de bovenkanten van de gegrilde groene asperges.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Eenpanspasta met orzo

Een heerlijke eenpanspasta met orzo: alle ingrediënten in 1 pan en binnen een half uur genieten van een smaakvol gerecht!

Deze vegetarische zomer risotto zit bomvol groenten. Fris door de limoen en romig door de Parmezaanse kaas.

Zomer risotto met groenten
Risotto met garnalen en citroen

Een risotto gemaakt met garnalen, doperwten en citroen. Juist door de citroen wordt de risotto lekker fris!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.