Zomer risotto met groenten

Zomer risotto met groenten

Zomer risotto met groenten

Vandaag is het 21 juni en begint de zomer! Al hebben we vorige week natuurlijk al mogen genieten van zomerse temperaturen. Ook is het vandaag de langste dag van het jaar 2022. Een aanrader is om deze zomer risotto met groenten te maken. Fris door de limoen en romig door de Parmezaanse kaas. Bomvol groenten met prei, winterpeen, courgette, paprika en tomaten. Maak binnenkort ook eens deze vegetarische zomer risotto met groenten, in slechts 25 minuten klaar!

Recept ‘Zomer risotto met groenten’

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 300 gram risotto
  • 1 witte ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 winterpeen
  • 200 gram fijn gesneden prei
  • 150 ml witte wijn
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 trostomaten
  • 500 ml water
  • 1 mediterraans bouillonblokje / 1 groentebouillonblokje
  • 1 limoen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Olijfolie
Benodigdheden:
  • Hapjespan of een pan met dikke bodem.
  • Maatbeker
Bereidingswijze:
  1. Snijd de witte ui en knoflook fijn en bak glazig met wat olijfolie in de pan.
  2. Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes.
  3. Bak de winterpeen mee met de witte ui en knoflook.
  4. Voeg de risotto toe en bak kort aan in de pan tot ze wat glazig zien.
  5. Blus af met de witte wijn en voeg de rest van de groenten toe.
  6. Kook het water in de waterkoker en schenk in een maatbeker. Los het bouillonblokje hierin op.
  7. Voeg de bouillon in 4 delen toe en roer telkens goed door. Een nieuw deel bouillon doe je erbij als de vorige volledig is opgenomen.
  8. Rasp de limoen en roer deze samen met de limoensap en de Parmezaanse kaas door de risotto.
  9. Breng de zomer risotto op smaak met peper.
  10. De risotto kan je direct serveren, maar ik laat het vaak even 10 minuutjes staan met een deksel op de pan.
Risotto met garnalen en citroen
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een risotto gemaakt met garnalen, doperwten en citroen. Juist door de citroen wordt de risotto lekker fris!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.