Avondeten | risotto met garnalen en citroen

In november 2018 maakte ik een heerlijke herfstachtige risotto met oa funghi porcini. Maar risotto kan ook heel goed gegeten worden met warmer weer. Deze keer heb ik een risotto gemaakt met garnalen, doperwten en citroen. Juist door de citroen wordt de risotto lekker fris! Eet jij ook wel eens risotto in de lente/zomer en welke combinatie maak je dan?

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 175 gram risotto
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml water
  • 1 blokje visbouillon
  • 3 sjalotten
  • 4 knoflooktenen
  • 100 gram garnalen
  • 125 gram doperwten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper

Benodigdheden:

  • Pan
  • Steelpan
  • Knoflookpers
  • Rasp
  • Soeplepel

Bereidingswijze:

  1. Bak de garnalen en 2 uitgeperste knoflook in een scheut olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten en de laatste 2 knoflook fijn.
  3. Haal de garnalen uit de pan en bak de sjalotten en knoflook in de overgebleven olijfolie.
  4. Breng in een steelpan het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  5. Voeg de risotto toe bij de sjalotten en bak even kort mee. Schenk de wijn erbij en laat volledig inkoken. Roer de doperwten erdoor.
  6. Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe en roer telkens goed door. Wanneer de bouillon volledig door de risotto is opgenomen voeg je een nieuwe lepel met bouillon toe.
  7. De risotto is klaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een stevige beet heeft. Haal de pan van het vuur.
  8. Doe de garnalen erbij en rasp de citroen boven de pan.
  9. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan, roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat zo’n 10 minuten staan. Breng daarna nog op smaak met peper.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.