In de foodybox lente van Kroon op het werk zat de naturel geitenbrie van Alphenaer. Kaas eet ik graag, dus ik was benieuwd naar deze geitenbrie! Het is zacht en romig, maar heeft geen overheersende geitenkaas smaak. Ik heb er een belegd broodje geitenbrie mee gemaakt met bacon, rucola en honing. Een lekkere combinatie!
Recept ‘Broodje geitenbrie met bacon’
Aantal: 2 broodjes
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 2 afbakbroodjes
- Geitenbrie
- 6 plakken bacon
- 2 handjes rucola
- Honing
Benodigdheden:
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Bak de bacon krokant in de koekenpan.
- Snijd de afbakbroodjes in de lengte open.
- Beleg de onderkant met een handje rucola.
- Leg daarop de krokant gebakken bacon.
- Snijd 4 plakken van de geitenbrie en leg er per broodje 2 op de bacon.
- Verdeel wat honing over het belegde broodje.
- Leg de bovenkant van het broodje op de geitenbrie met bacon.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Meergranen croissant gevuld met brie en de rauwe ham prosciutto. Een lekkere smaakcombinatie met een glaasje vers sap erbij!
Dit belegde broodje gerijpte geitenkaas en honing is heel simpel om te maken. De combinatie van gerijpte geitenkaas, ijsbergsla en honing op een broodje is echt top!
De combinatie van gefrituurde geitenkaas, aardbeien in deze salade en balsamicoazijn in de dressing is echt fantastisch.