Salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien

Salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien

Salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien

Deze salade is echt top, de combinatie van gefrituurde geitenkaas en aardbeien is fantastisch. Misschien denk je, pfff wat een moeite om geitenkaas te frituren! Maar geloof me, het valt reuze mee en het is de moeite meer dan waard. Ik gebruikte plakjes geitenkaas van Bettine met de smaak ‘garlic & herbs’ gekregen in de foodybox van Kroon op het werk. Deze haalde ik door de bloem, ei en paneermeel. De stap van ei en paneermeel herhaalde ik nog een keer voor een extra krokant laagje. Daarna frituurde ik de plakjes geitenkaas, het heeft maar 1 tot 2 minuten nodig. In de dressing gebruikte ik balsamico wat heel goed past bij zowel geitenkaas als aardbeien. Als topping strooide ik nog wat gepofte geitenkaas van Cheesepop over de salade, ook gekregen in de foodybox. Deze salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien maak ik binnenkort weer, jij ook?

Recept ‘Salade met gefrituurde geitenkaas en aardbeien’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 6 plakjes geitenkaas
  • 1 ei
  • Bloem
  • Paneermeel
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • 85 gram veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 150 gram aardbeien
  • Zonnebloempitten
  • Gepofte geitenkaas
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Frituurpan
  • 3 kleine schaaltjes
  • 2 diepe borden of kommen
  • Saladeschaal
Bereidingswijze:
  1. Zet de frituurpan aan.
  2. Zet 3 kleine schaaltjes klaar op een rij met bloem, geklopt ei en paneermeel.
  3. Haal de geitenkaas door de bloem, het ei en paneermeel. Daarna nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra krokant laagje.
  4. Leg de gepaneerde geitenkaas voorzichtig in het mandje van de frituurpan. In 1 tot 2 minuten is de geitenkaas krokant en bruin. Haal eruit en leg op een bordje met keukenpapier.
  5. Maak de dressing in de saladeschaal door de olijfolie, balsamicoazijn en honing goed met elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Snijd de komkommer in blokjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de sla met komkommer over de diepe borden / kommen.
  7. Maak de paprika schoon en snijd ook in blokjes. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd door de helft. Verdeel beiden over de salade.
  8. Strooi de zonnebloempitten en gepofte geitenkaas over de salade.
  9. Leg als laatste de gefrituurde geitenkaas in het midden op de salade met aardbeien, komkommer en paprika.
Spinazie salade met halloumi
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

In de zomer eet ik graag salades. Deze keer maakte ik een spinazie salade met halloumi, granny smith appel en edamame bonen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.